• 0

Amerika na nogama: Veliki biznisi prvi na udaru, Bajden pooštrava mere

Nove norme podrazumevaju oko 100 miliona radnika, kako u privatnom sektoru, tako i u državnim službama

  • 0
robot, fabrika, amerika, sad

Foto: Freepik

Svetska velesila, Sjedinjene Američke Države, nikako ne uspeva da se značajnije oporavi od udara kovid-19. Kako je CNN prenosio pre nekoliko dana, "preti im finansijski Armagedon".

Dok se i dalje vode debate o limitu za savezno zaduživanje, pri čemu treba istaći da su i naknade za nezaposlene, donete na federalnom planu - istekle nedavno, milioni Amerikanaca imaju i druge dileme.

Početkom ove nedelje istekla su dva ključna programa, a procena je da će 8,9 miliona Amerikanaca izgubiti sve ili neke od ovih beneficija. Da li je vakcinacija ključ za oporavak privrede i napredak ekonomije?

Džo Bajden sve više "zateže" kada je reč o tim temama. Naime, prema pisanju BBC, predsednik SAD je praktično naredio velikim biznisima da uvedu vakcinaciju ili da sprovode redovna testiranja.

Mere podrazumevaju oko 100 miliona radnika, kako u privatnom sektoru, tako i u državnim službama. Kao argument za radikalniji potez ističe se i da je tokom 2020. od posledica korone preminulo više od 650.000 Amerikanaca, te da je nekih 80 miliona građana i dalje nevakcinisano.

Oni koji dobijaju savezne beneficije, poput zdravstvenih radnika, moraće biti vakcinisani, i to njih 17 miliona. Bajden je istakao i da će testovi na kovid ubuduće moći lakše da se nabave, i po nižim cenama.

Podsećamo, posebna "uzbuna" dešava se u avio-kompanijama, gde su mišljenja o primanju vakcine podeljena, mada mnogi giganti sve više insistiraju na tome da osoblje bude vakcinisano ili da redovno radi test.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>