• 0

Ovako to izgleda kada bankarski i automobilski divovi udruže snage: Šta krije nova akvizicija?

Finansijski uslovi ugovora nisu obelodanjeni

  • 0
Volkswagen, Folksvagen, kompanija, brend, logo Foto: Tanjug/AP

Investiciona banka JP Morgan planira da kupi većinski udeo od skoro 75 odsto u Folksvagenovoj jedinici za platni promet.

Američki gigant je naveo da će s ovim ugovorom proširiti svoje kapacitete za digitalna plaćanja i tako će prvi put ući u automobilsku industriju.

Dve kompanije imaju nameru da razviju ovu VW platformu i na tržišta van automobilskog sektora, istakli su iz JP Morgana, preneo je CNBC. Kako se dalje navodi, finansijski uslovi ugovora nisu obelodanjeni.

Ipak, očekuje se da će transakcija biti okončana u prvoj polovini 2022. godine.

Inače, nemački div već neko vreme ulaže napore da uđe u industriju digitalnih plaćanja. Kompanija je u Luksemburgu osnovala platnu firmu 2017. godine koja, između ostalog, klijentima omogućava da kupuju i iznajmljuju automobile, da plate karte za parking, izvrše uplatu za punjenje električnih vozila i tome slično.

Ovo je najnovija u nizu akvizicija i investicija JP Morgana u 2021. Bankarski gigant je u junu postigao dogovor o preuzimanju britanske onlajn firme za upravljanje bogatstvom Nutmeg, kao i o kupovini platforme OpenInvest, sa sedištem u San Francisku, koja je fokusirana na etička ulaganja.

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>