• 1

Posle turbulentne 2020, stižu bolji dani za ove stručnjake: Za početak, vraćaju im plate

Kompanije ponovo daju oglase za posao, gde traže pilote i kabinsko osoblje, a te brojke podrazumevaju na stotine novih radnika do kraja godine

  • 1
Avion piloti pilotska kabina

Foto-ilustracija: Shutterstock

Tokom krizne 2020. godine došlo je do mnogo preokreta u avio-industriji, a posledice nisu osećale samo kompanije, već i njihovi zaposleni.

Naime, usled karantinskih mera, letovi su drastično smanjeni ili ih nije ni bilo, a na sve su dodatno uticale nacionalne blokade koje su zemlje uvodile, kako bi sprečile masovni odliv/priliv ljudi.

Sve u svemu, sada se stjuardese opet traže u većem broju, kompanije obnavljaju svoje flote, lansiraju nove linije (destinacije), a pilotima se vraćaju stare zarade - one iz 2019. i od pre.

Dobar deo avijatičara je u 2020. morao da potraži nov posao, budući da posla u avio-industriji nije bilo, ali sada opet uživaju stari status. Polako se ukida privremeno smanjenje plata, što je ne samo odlična vest za ove stručnjake, već i znak oporavka industrije, ali i planete od posledica kovida-19.

Kompanije ponovo daju oglase za posao, gde traže pilote i kabinsko osoblje, a te brojke podrazumevaju na stotine novih radnika do kraja godine. Uprkos krizi, neki avio-giganti su iskoristili tu situaciju da prošire svoje baze i unaprede poslovanje.

Istovremeno, uveliko se raspravlja o (obaveznoj) vakcinaciji u avio-svetu, pri čemu su prevoznici sve radikalniji u donošenju važnih poslovnih odluka.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    15. septembar 2021 | 04:33

    Taj zadnji pasus je najbitniji! A baš me interesuje kako će se sve to završiti jer veliki broj pilota i stjuardesa neće da se vakciniše...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>