• 0

Novi hit na tržištu nekretina: Skloništa u slučaju smaka sveta

Svi bunkeri imaju filtere vazduha za slučaj napada nuklearnim, biološkim ili hemijskim oružjem

  • 0
Bunker tunel

Foto: Pixabay.com

Prodaja bunkera koji ljude štite od katastrofalnih događaja drastično je porasla u poslednjih nekoliko meseci. Tako tvrdi Ron Habard, vlasnik teksaške kompanije Atlas survajval šelters koja svojim klijentima pomaže da izgrade ovakav vid zaštite od kataklizmičnih događaja.

On je novinarima Biznis insajdera rekao da mu je ova poslovna godina najbolja u protekloj deceniji, odnosno da mu telefon zvoni danonoćno jer sve više ljudi traži bunkere u koje bi mogli da se sklone u slučaju smaka sveta.

Atlas survajval šelters zapravo svojim klijentima ne prodaje unapred izgrađene bunkere na određenom mestu, već kompletnu građu za njih, koju isporučuje na unapred dogovorenu adresu, ne pitajući gde će konkretna skloništa biti smeštena. Jer, klijenti ne dele rado sa strancima informacije o lokaciji svojih budućih bunkera. Kompanija takođe nudi i usluge izgradnje ovih skloništa, ukoliko klijent to želi.

Cene ovih konstrukcija se kreću od 50.000 dolara po jedinici pa sve do pet miliona dolara, u zavisnosti od veličine i kvaliteta građe. U pitanju je, pored građevinskog materijala, i niz drugih funkcionalnosti. Naime, svi bunkeri imaju filtere vazduha za slučaj napada nuklearnim, biološkim ili hemijskim oružjem, tuševe za dekontaminaciju, svoje napajanje električnom energijom i sl.

Video: Nisu priče iz 1001 noći, ali platiš 1000 evra za noć: Dobiješ luksuzni šator i spavaš ko sultan

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>