• 1

Turističke kompanije na Jadranu već traže radnike za narednu sezonu: Nude i bonuse

Iz Maistre kažu da su nagradili svoje zaposlene za ostvarene rezultate u letnjoj sezoni

  • 1
Hrvatska, more, Istra, letovanje

Istra / Foto: Shutterstock

U cilju razvoja turizma visokog kvaliteta u Hrvatskoj biće nužno povećati i osigurati celogodišnja primanja i poboljšati uslove rada, piše Poslovni dnevnik i dodaje da su turističke kompanije već krenule u osiguravanju za sledeću godinu s radnom snagom, koja će biti najveći izazov u 2022.

Iz kompanije Valamar javljaju da će nagraditi sve svoje zaposlene za izuzetno zahtevnu sezonu stimulacijama do 1.600 kuna (oko 210 evra).

Iz Plave lagune Poslovni dnevnik saznaje da se ove godine vraća na snagu odredba Kolektivnog ugovora o neto stimulacijama za vreme sezone pa će radnik kao i u ranijim sezonama ostvariti pravo na bonuse.

Iz Maistre kažu da su nagradili svoje zaposlene za ostvarene rezultate u letnjoj sezoni isplatom novčane nagrade u periodu od jula do septembra u ukupnom iznosu od 4.200 kuna (oko 560 evra). Nagrada je isplaćena svim zaposlenima u radnom odnosu, stalnim i sezonskim.

“Kako bi se zadržali radnici u turizmu, u Valamaru je pokrenut program za celogodišnje zapošljavanje do naredne turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima kroz program zapošljavanja bi 400 najlojalnijih sezonaca u toku jeseni postali stalni radnici na neodređeno i osigurali celogodišnji posao”, pojasnili su.

Video: Da li bi Beograđani radili za 1.000 evra u Hrvatskoj? Evo kako je odgovorila žena rodom iz Vukovara

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>