• 0

Strahovi zbog krize u Kini uzdrmali i Ameriku: Evergrande sa sobom "povukao" i bitkoin

Druge kriptovalute takođe padaju. Etereum i dodžkoin su opali za 4,4 odsto, odnosno za oko 6 procenata

  • 0
bitkoin

Foto: Pixabay

Kolaps jedne od najvećih kompanija za nekretnine, Evergrande, već je uzdrmao berze, ali i više od toga. Pao je i bitkoin.

Vodeća svetska kriptovaluta, kao što već znamo, nije imuna na inflaciju, ali izgleda ni na potrese divova iz raznih sfera poslovanja. Kineski gigant je, inače, najzaduženija kompanija nekretnina na svetu.

Ovog četvrtka bi trebalo da otplati kamate od 84 miliona dolara na svoje obveznice. Kompanija je nedavno počela da otplaćuje imovinu investitorima, dok se borila da pronađe gotovinu za podmirenje tekućih obaveza.

Bitkoin opada jer se strahovi zbog krize u Evergrande-u prelivaju na globalna tržišta. Digitalna valuta je pala u poslednja 24 sata za 5,7%, a trenutno vredi oko 43.390 dolara po novčiću, prema podacima sajta coinmarketcap.com.

Druge kriptovalute takođe padaju. Etereum i dodžkoin su opali za 4,4%, odnosno oko 6%, u poslednja 24 sata. Pad je usledio nakon velikog pada američkih deonica juče, jer su se strahovi s Volstrita okrenuli ka Kini. Investitori su bili uznemireni zbog produbljivanja krize u kineskom divu.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>