• 10

Najskuplji čips na svetu više nije isti: Velika promena po prvi put za 20 godina

Od pokretanja Pringlesa, gospodin P je imao šest novih izgleda

  • 10
Pringles čips stari novi logo Ilustracija: Shutterstock, Wikipedia, 1000logos.net

Iako je poznataprema svom logotipu, karakterističnom liku s brkovima, popularni čips Pringls po prvi put za 20 godina napravio je veliku promenu. Naime, kompanija se odlučila na modernizaciju poznatog lika pa nakon transformacije, gospodin P (zvan Julius Pringles) izgubio je kosu i sada je u modernom stilu emodžija, koji uključuje nove obrve i novu crvenu leptir mašnu.

Međutim, nije samo logo promenjen, kultne limenke takođe su dobile novi izgled, sa svetlijim i modernim pakovanjima koji ističu Pringlesovu paletu ukusa.

Originalnog gospodina P dizajnirao je Arč Drumond u 1967. godine, a maskota je od tada postala globalna ikona, a čak se jednom i našao kao gost u epizodi Simpsonovih.

Od pokretanja Pringlesa, gospodin P je imao šest novih izgleda kako bi bio u skladu s vremenom, ali ovaj dizajn napravio je najveću promenu.

Kultni čips "Pringles" plasirala je na tržište kompanija "Procter & Gamble" davne 1967. godine, a onda je 2012. brend kupila firma "Kellogg's", za 2,7 milijardi dolara, i danas se prodaje u više od 140 zemalja sveta.

Inače, "Pringles" se ne pakuje slučajno u tubu kao za teniske loptice. Ona dozvoljava da se svi listići u jednom pakovanju uredno poslažu, jedan na drugi, pri čemu je sprečeno lomljenje ili ostajanje mrvica na dnu, kao u kesicama "klasičnih čipseva".

Na tu ideju je došao hemičar Fredrik Baur, koji je toliko voleo ovaj svoj izum, da je imao neobičan zahtev: preminuo je 2008. godine, a za života je tražio da se njegov pepeo umesto u urni, drži u "Pringles" tubi.

U poslednje vreme, poznati svetski brendovi sve više teže jednostavnosti, "ravnom" izgledu dizajnerskih rešenja, bez mnogo detalja i "dubine".

Analizirali smo neke od vodećih kompanija kao što su Burger King, Vorner Bros., Kia, Fajzer, Nisan, Dureks, Tojota, Intel, Folksvagen, Pringls, Kelvin Klajn, Barberi, Iv Sen Loran.

Video: Američki lanac brze hrane KFC pruža VIP ugođaj svojim obožavaocima u londonskom hotelu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    21. septembar 2021 | 15:56

    Meni ovaj cips uopste nije ukusan

  • baba smilja iz darosave

    21. septembar 2021 | 18:10

    ovaj cips sadrzi samo 42 procenta krompira ostali sastojci su gustin i brasno od kukuruza i pirinca

  • baba smilja iz darosave

    21. septembar 2021 | 18:08

    pakovanje nije limenka vec karton a unutrasnja strana je presvicen sa folijom

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>