• 1

Kako rezervisati luks hotel, a ne potrošiti poslednji dinar? 5 "profi" saveta

Pretpostavka je da će do zimskih praznika, cene rasti još više

  • 1
luks hotel

Foto: Freepik

Turizam se polako, ali sigurno oporavlja, i sada je ponovo vreme da se priča o aktuelnim zimskim destinacijama, najboljim hotelima, i povoljnim, ali i otmenijim ponudama.

U hotelu na Nantaketu, čuvenom ostrvu i elitnoj destinaciji Masačusetsa (SAD), noćenje u sobi sa king-size krevetom košta čak 2.000 dolara. Juta i "Desert View Suite" nude noćenje za više od 4.000 dolara.

Iako su neki spremni da dobro plate kako bi uživali na putovanju ili u najboljem smeštaju, većina se ipak neprijatno iznenadi. Naime, prema nedavnom istraživanju sa aplikacije za bukiranje putovanja, Hopper, cene smeštaja u SAD porasle su za čak 42 odsto u odnosu na početak godine.

Pretpostavka je da će do zimskih praznika, cene rasti još više. Otkud toliko skok?

- Potražnja za hotelima preko noći je skočila - objašnjava Andrea Stouks iz firme "J.D. Power", a prenosi WSJ. Osim toga, mnogi gosti su odlučili da ove godine ostanu u zemlji, umesto da putuju u inostranstvo. Dobre vesti: još uvek je moguće ostvariti popus ili "ubosti" dobru ponudu za manje para.

Bitan je tajming

 

Hopper savetuje da rezervišete smeštaj makar 30 dana unapred, ako je reč o hotelu u rizort zoni. Ali, kada govorimo o hotelima u centru grada, preporuka je da idete u suprotnom smeru: bukirajte manje od dve nedelje unapred, odnosno "uhvatite" last-minute ponude koje su povoljnije. Takođe, gledajte da boravak bude usred nedelje, tj. ne za vikend.

Grand Hotel Tremezzo, jezero Komo, Italija

Grand Hotel Tremezzo / Foto: Shutterstock

Birajte pakete

 

Rezervišući avionski i hotelski paket možete uštedeti i do 40%. Nedavno je JetBlue Vacations ponudio trodnevno putovanje u Palm Springs za dvoje u oktobru, po ceni od 949 dolara po osobi, uključujući povratni let iz Njujorka i sobu u odmaralištu JW Marriott Desert Springs Resort and Spa.

Tražite lokacije koje nisu "hype"

 

Drugim rečima, birajte mesta koja nisu "u trendu", tj. izvikana, jer im reputacija diže cenu. Portparol iz firme "Virtuoso" kaže da je sada pravo vreme za otkrivanje manje poznatih mesta. Recimo, ako želite plažu, odnosno opuštanje uz vodu, preporuka je Destin (Florida), a ne Majami.

Buking na "staromodan" način

 

Povežite se na mejling listu za željeni hotel i pratite određenu nekretninu na Instagramu, gde se ponekad pojavljuju ponude. Još jedan insajderski savet: pozovite telefonom. Neki hoteli će ponuditi "neobjavljene snižene opcije" onima koji rezervišu direktno, a te cene se neće pojaviti pri spontanom pretraživanju na internetu.

Tražite savet stručnjaka

 

Možda ćete morati da platite određenu naknadu, ali savetnici za putovanja imaju sve mogućnosti da "ubace" gomilu besplatnih proizvoda u paket: počev od free doručka, preko WiFi, do "nadogradnje" sobe, i to vam može doneti značajne uštede kada je reč o novcu i budžetu. Recimo, česte akcije su "besplatna treća noć", ako se uplate dve noći, i tome slično.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dago 1

    23. septembar 2021 | 13:25

    Jednostavno. Ko ima dublji dzep ode u hotel, plati skupo i uziva i ostane mu para a sirotinji dzaba savjeti kad se nemogu prikladno ni obuci za hotela a kamoli drugo sta

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>