• 0
 ≫ 

Jedna zgrada, dve stanarke, a isto uredile: Stigao je talas novih trendova, kopirate li i vi svog komšiju?

 ≫ 

Zanimljiva situacija dolazi nam iz Njujorka

  • 0
enterijer

Foto: Freepik

Postoji lični ukus, ali i ono što zovemo trend: nekada ga pratimo "slepo", a nekada se ono što je aktuelno - zaista i podudara s našim afinitetima. Kako je trenutno u svetu nekretnina? Jedno ili drugo, ili kombinacija oba?

Zanimljiva situacija dolazi nam iz Njujorka. Jedna ista zgrada, dva podstanara, a maltene identično uređene nekretnine. S jedne strane, moguće je da imate isti ukus kao komšija, da i vi i on/ona pratite trendove, a sa druge strane - kako piše "Apartment therapy" - meseci i meseci provedeni kod kuće mogu značiti da ste prilično dobro upoznali navike svojih suseda.

Ako živite u stambenoj zgradi, svakako je moguće da vaš komšija na spratu iznad ili ispod vas - kupi identičan prostor, u smislu rasporeda i kvadrature, ali sa drugačijim nameštajem i detaljima koji čine dom. Ipak, šta kada se poklope sve navedene stvari?

Kejt Huneke i Britani Mening su dve stanarke koje žive u sličnim jedinicama u novoj zgradi u njujorškom kvartu Lower East Side. Njihovi dvosobni stanovi dele većinu istih karakteristika: tu su veliki prozori, podovi od svetlog hrasta, veliki cilindrični stubovi u dnevnim i spavaćim sobama.

Huneke, zajedno sa cimerkom, i Mening, sa suprugom, počeli su da uređuju sa gotovo identičnim "praznim platnima", odnosno ni iz čega, a sada obe nekretnine krase impresivni prozori od poda do plafona, maltene tipični za skandinavski stil kuće, kakav se gradi i u Srbiji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ErinDerbyDesign (@erinderbydesign)

 

Huneke smatra da su "prozori verovatno bili odlučujući faktor za to kako će pozicionirati nameštaj". Kaže da joj ne deluje "prirodno" da komadi nameštaja stoje tik uz ovakav tip prozora, te je ideja da se postave uza zidove. S druge strane, svaki kauč u stanovima okrenut je prema prozorima.

Ono što se takođe može zapaziti jeste da dnevne sobe i spavaće sobe u oba stana imaju grandiozne stubove. Doduše, ovaj trend su obe zatekle u svojim jedinicama: Mening kaže da su je stubovi oduševili "na prvu", dok su Huneke malo smetali u smislu organizacije nameštaja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ErinDerbyDesign (@erinderbydesign)

 

Osim toga, iz uređenja ovih prostora možemo zaključiti da je trend i udubljenje u zidu, gde se može postaviti cveće, lampa, knjige, bilo koji dekorativni predmet. Sve vreme se, pritom, mešaju minimalizam i tradicija.

Ima dosta bele boje, prednost se daje "čistoći", svetlom prostoru, ali i toplijim bojama, umetničkim delima. Svuda se nalaze i samostojeće police, koje uglavnom služe za knjige. Ono što je takođe plan za obe stanarke jeste ugradna ostava, iako imaju dosta plakara.

Video: Ona je potpuno sama spektakulatno renovirala stari prostor: Staro kupatilo zasijalo za manje od 115€

(Telegraf Biznis/Foto: Instagram/ErinDerbyDesign)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>