• 0
 ≫ 

EU donela važnu odluku o pravima putnika: Da li će biti refundacije i kada vaučer dolazi u obzir?

 ≫ 

Zakonom EU, odnosno Uredbom, o saradnji u zaštiti potrošača, stvorena je mreža državnih izvršitelja za koordinaciju po takvim pitanjima

  • 0
Putnici u avionu

Foto: Shutterstock

Grupa evropskih avio-prevoznika složila se danas da će refundirati novac putnicima čiji su letovi otkazani tokom pandemije, i obavezala se da će ubuduće pružati bolje informacije o pravima putnika.

Nakon razgovora sa Evropskom komisijom, 16 avio-prevoznika saglasno je da će refundirati novac i da će bolje informisati putnike kada kompanije otkazuju letove, ali i da će ponuditi vaučere samo kada ih putnici izaberu, prenosi agencija Rojters.

Među avio-kompanijama koje su postigle dogovor su, između ostalih, "Er Frans-KLM", "Britiš ervejz", "Izidžet", "Lufthanza", "TAP" i "Viz er". "U ranoj fazi pandemije, neke avio-kompanije su gurnule vaučere putnicima", rekao je evropski komesar za pravosuđe,, Didije Rejnder.

Kaže da su se ponašale protiv pravila Evropske unije o zaštiti potrošača. On je istakao da je to bilo neprihvatljivo. Nacionalni organi u pojedinim državama EU odgovorni su za sprovođenje zakona Unije o zaštiti potrošača.

Zakonom EU, odnosno Uredbom, o saradnji u zaštiti potrošača, stvorena je mreža državnih izvršitelja za koordinaciju po takvim pitanjima.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>