• 1

Najjeftinije renoviranje kupatila košta 1.500, kvar auta izađe na 1.000 evra: Kako da izgurate mesec

Treba vam nov auto ili opremate stan? Znamo, neke stvari ne mogu da čekaju...

  • 1
kupovina stana, online kredit, tablet, lizing

Foto: Shutterstock

Kako pokazuju nedavni podaci Narodne banke Srbije (NBS), objavljeni u drugom tromesečju ove godine, naši sugrađani mahom posežu za keš kreditima. Ista analiza Narodne banke Srbije pokazala je da su krediti stanovništvu povećani za skoro 45 milijardi dinara ili za 3,6 odsto, i da su najveći deo novih zajmova činili upravo gotovinski krediti - 56,6 odsto.

Pa za šta građani onda najčešće koriste te keš kredite?

 

Odgovori su brojni, za neplanirane troškove, putovanja, renoviranje stana i slične potrebe. Ta vrsta pozajmice je posebno značajna ako promišljeno odaberete ponudu. Najpre treba proučiti mogućnosti pre zaduživanja, izračunati približnu visinu rate (za manje iznose najbolje rešenje je kratkoročni keš kredit) i takođe ispitati da li vam nakon odbitka - ostaje dovoljno novca za druge rashode.

Tako su keš kredit za refinansiranje, kakav nudi UniCredit Banka, bez troškova obrade i održavanja kredita, rešenje za kupovinu novog automobila, odmor na nekoj egzotičnoj destinaciji, instatnt rešenje za neki trenutni, nepredviđeni trošak, ili jedan od načina kako da brzo dođete do sredstava za opremanje ili renoviranje novog stana po svom ukusu.

kredit, novac, pare, vreme, rokovi, banka, pozajmica

Foto: Shutterstock

Prema aktuelnim podacima od ove godine, u Srbiji velika potražnja za kupovinom stanova, a često se zaboravlja da posle ovoga ima još jedan korak - opremanje stana. Samo opremanje kupatila može da košta nekoliko hiljada evra, koje malo ko u Srbiji ima "u slamarici" danas. Jeftinija opcija renoviranja kupatila košta oko 1.500 evra, što znači da bi vam u tom slučaju od velike koristi bio dinarski keš kredit za refinansiranje UniCredit Banke u iznosu od 200.000 dinara.

Shodno ovoj sumi, iznos koji vraćate na kraju je tačno 249.332,40 dinara, a period otplate je 71 mesec. Takođe, treba istaći da nema troška kada je reč o godišnjoj naknadi za održavanje kredita, a nema ni administrativnih troškova.

Na sumu od 200.000 dinara, efektivna kamatna stopa (EKS) je 7,78%, a iznos mesečne rate (fiksna kamata) je 3.491,70 dinara. S druge strane, za sve keš kredite za refinansiranje UniCredit Banke, do 399.999 dinara, nominalna kamatna stopa (NKS) iznosi 7,35% godišnje.

Moderno kupatilo

Foto: Shutterstock

Ali, tu svakako nije kraj vašim mogućnostima. Dinarski keš kredit za refinansiranje UniCredit Banke obuhvata iznos kredita do 3.000.000 dinara, a trenutno je u toku promo period (od 1. septembra do 31. oktobra), kada se kredit odobrava po povoljnijoj fiksnoj kamatnoj stopi.

Ono što je prednost keš kredita jeste manja ročnost, kao i mogućnost da dobijete određenu svotu novca - koju možete potrošiti kako želite, a da ne morate u banci navesti razlog pozajmice.

Jesen je najbolje vreme za kupovinu novog auta

 

Prošlo je leto, odmori, i polako se grad puni, a sa dolaskom lošeg vremena, kupovina automobila postaje gotovo neminovnost, jer posedovanje automobila odavno nije stvar prestiža, već nužda.

I dok razmišljate o tome da li vam se više isplati nov ili polovan auto, i kako da prođete što "mudrije" u kupovini, odnosno da otkrijete cake iskusnih prodavaca, istovremeno možete razmotriti opciju keš kredita za refinansiranje UniCredit Banke na iznos kredita od 400.000 dinara.

Na pomenuti iznos kredita (od 400.000 dinara pa naviše), nominalna kamatna stopa (NKS) iznosi 6,95% godišnje, za period otplate kredita od 12 do 71 mesec. Takođe, mesečna rata za iznos 400.000 dinara je 6.907,21 RSD, dok efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi 7,31% na godišnjem planu.

Ako uzmete keš kredit za refinansiranje, u iznosu od 400.000 dinara, iznos koji vraćate na kraju je tačno 492.638,24 dinara. Kada je reč o godišnjoj naknadi za održavanje kredita, opet napominjemo, troška nema. Isto tako, nema ni administrativnih troškova.

Onlajn kupovina, muskarac, zena, par, kupovina preko interneta, kreditna kartica

Foto: Shutterstock

Kako do keš kredita u Unicredit banci?

 

Ono što je posebna pogodnost ovakvih kredita je što važe za sve, uzrasta od 18 godina pa naviše. Preduslovi za dobijanje kredita su:

- već postojeći Paket račun Gold ili otvaranje istog

- kredit može dobiti i klijent koji u toku promo perioda podnese zahtev za prebacivanje računa u Paket Gold

- kredit može dobiti i klijent koji u toku promo perioda prenese zaradu na račun u UniCredit Banci, uz troškove održavanja računa od 395 dinara mesečno

- kreditna sposobnost se određuje zavisno od visine mesečnih prihoda i obaveza korisnika kredita

- Stalno zaposleni treba da bude minimum 12 meseci zaposlen u kontinuitetu; klijent koji je zaposlen na neodređeno vreme, kod trenutnog poslodavca kraće od 12 meseci, treba da dostavi Pismeno uverenje o ukupnom radnom stažu klijenta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>