• 12
 ≫ 

Kupljene dovoljne količine gasa, Beograđani će imati tople domove ove grejne sezone

 ≫ 

Sagledavane su zalihe i kako će se sprovoditi aktivnosti koje su neophodne kako bi građani Beograda bili zaštićeni i snabdeveni toplotnom energijom

  • 12
radijatori, grejanje, zimska grejna sezona, temperatura u stanu Foto: pixabay.com

Povodom energetske krize u Srbiji, danas je održan prvi sastanak Radne grupe za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju toplotnom energijom na teritoriji grada Beograda kojom je presedavao zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić zajedno sa direktorom JKP "Beogradske elektrane" Radetom Bastom, kao i sa ostalim beogradskim direktorima javnih preduzeća.

- Na sastanku Radne grupe smo sagledavali zalihe i kako ćemo sprovoditi aktivnosti koje su neophodne, kako bi građani Beograda bili zaštićeni i snabdeveni toplotnom energijom - rekao je direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta.

Beogradske elektrane sastanak Foto: beogradske elektrane

Kako je dodao, ono što je najbitnije je da su sklopljeni ugovori i kupljene dovoljne količine gasa, te će Beograđani imati tople domove ove grejne sezone.

- Samo bih podsetio da je Radna grupa formirana na osnovu aktivnosti koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije sprovode da se naša zemlja energetski obezbedi. Na sastanku je poručeno da će se pratiti energetska situacija iz dana u dan u Srbiji i da ne treba stvarati paniku, jer će država učiniti sve da obezbedi sigurnu isporuku električne i toplotne energije građanima Beograda. Sama energetska sigurnost naše države nije ugrožena, pre svega, zato što proizvodimo iz sopstvenih izvora svu potrebnu električnu energiju - naveo je on.

Video: Misteriozne poruke vanzemaljcima ili borba za opstanak: Ovako Francuzi brane vinograde od mraza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daliborka

    8. oktobar 2021 | 18:36

    Šta ćemo mi koji se grejemo na gas a ne živimo u Beogradu? Mi nismo ni važni! Kako nije sramota ovog Vesića da izjavljuje ovakve gluposti. Dokle više da ostatak Srbije bude narod drugog reda u sopstvenoj državi?

  • Dule

    8. oktobar 2021 | 20:26

    Bravo za Beograd. Šta je sa ostatkom zemlje?

  • Licemerka

    8. oktobar 2021 | 19:30

    Toplana Mirijevo i još neke tri toplane -sutra neće grejati. Opet moram na rernu da se grejem a plaćam grejanje...🤦‍♀️

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>