• 0
 ≫ 

Zakupci Svetog Stefana tužili Crnu Goru, traže 100 miliona evra odštete

 ≫ 

Tužba je stigla u četvrtak i njom se od države Crne Gore potražuje 100 miliona eura odštete, ali i izgubljena dobit za preostali ugovoreni deo zakupa

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Kompanije Adriatik propertis i Aman, zakupci grada hotela Sveti Stefan, Vile Miločer i hotela Kraljičina plaža, tužile su državu Crnu Goru pred arbitražnim sudu u Londonu, objavili su podgorički mediji, prenosi Beta.

Tužba je stigla u četvrtak i njom se od države Crne Gore potražuje 100 miliona eura odštete, ali i izgubljena dobit za preostali ugovoreni deo zakupa.

Adriatic properties i hotelski operator Aman zatvorili su grad hotel „Sveti Stefan“ i Vilu „Miločer“ nakon što im Vlada Crne Gore nije dala garancije da će plaže u okviru hotelskog kompleksa imati hotelski režim, kao i prethodnih godina, da se gostima garantuje mir i diskrecija. Plaže su ove godine bile dostupne turistima, ali nisu održavane, nije bilo mobilijara ni tuševa.

Meštani su krajem marta polomili ogradu koja vodi ka Kraljičinoj plaži, te su tu, kao i Kraljevu i zapadnu svetostefansku plažu otvorili za korišćenje svim građanima.

Kompanija, čiji je vlasnik Grk Petros Statis, dobila je zakup hotela Sveti Stefan i plaža na čak 42 godine. Obavezna je da plaća godišnju zakupninu od 1,6 miliona eura. Raznim ugovorima dobili su pravo da grade hotel, ali i apartmane za prodaju. Nikada nije saopšteno koliko državni budžet prihoduje od tog zakupa i kolika je zaista korist za građane Crne Gore. Adriatik je godinama prikazivao višemilionske gubitke.

Video: Bogoljub Karić peva na svadbi svog sina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>