• 0

Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje uz Vas je kada je najbitnije

Situacija sa Covid-19 pandemijom doprinela je podizanju svesti o važnosti kvalitetnih i dostupnih medicinskih usluga i uticala na istraživanje alternativnih izvora finansiranja zdravstvene zaštite

  • 0
stariji ljubavni bračni par, seniori, penzioneri, osmeh, zubi, zdravlje Foto: Shutterstock

Triglav dobrovoljno zdravstveno osiguranje pruža brzu, kvalitetnu i komfornu negu, što je veoma bitno u slučaju narušenog zdravlja i eventualnih nezgoda. Klijent je čitave godine osiguran određenom sumom, pregled mu je obezbeđen odmah, odnosno u roku do tri dana, ima pristup najmodernijoj dijagnostici i prijem kod vrhunskih lekara. Lečenje mu je omogućeno u privatnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije, a olakšavajuću okolnost predstavlja činjenica da je premija osiguranja unapred poznata. S druge strane, ukoliko zdravstvene usluge plaća direktno “iz džepa”, to može biti veliko opterećenje za lične finansije.

Postoje individualno, porodično i kolektivno dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Individualno podrazumeva da je polisom osigurano jedno punoletno lice, dok na porodičnoj može biti više lica koja pripadaju jednoj porodici i prijavljena su na istoj adresi. Dopunska pokrića su opciona, pa prema sopstvenim potrebama i budžetu možete napraviti svoj paket pokrića. Minimalan broj lica za kolektivno ugovaranje je 20, a među osiguranicima mogu biti i zaposleni i članovi njihovih porodica. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje je postalo standard u nekim granama privrede, kao što je recimo IT. Zato na razgovoru za posao kandidati podrazumevaju postojanje tog vida benefita, te se jedino postavlja pitanje koji paket pokrića dobijaju zaposleni. Isto tako, primetno je i povećanje interesovanja građana, posebno mladih porodica čiji su nosioci već imali iskustvo u pokriću troškova zdravstvene zaštite preko dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja koje su ugovorili njihovi poslodavci.

Polisom zdravstvenog osiguranja se mogu ugovoriti raznoliki paketi i pokrića. Pre svega se radi o polisama koje pokrivaju troškove vanbolničkog lečenja, a uključuju preglede lekara specijalista, laboratorijske analize, dijagnostička ispitivanja i drugo. Osim smeštaja u bolnici i ispitivanja, pokriće za bolničko lečenje obuhvata i hirurške intervencije do 100.000 evra.

U prvoj polovini 2021. tržište zdravstvenog osiguranja zabeležilo je rast od 18,2%, prema izveštaju Narodne banke Srbije. Istovremeno Triglav osiguranje je ostvarilo rast od 32,8%, sa povećanjem tržišnog učešća sa 7% na 8%. Postojeća poreska olakšica doprinosi razvoju dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Na iznos premije dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja do iznosa od 6.062,00 RSD mesečno po zaposlenom poslodavac je oslobođen plaćanja poreza i doprinosa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>