• 0

Biznis koji je postao jedan od isplativijih u Srbiji: 5 načina da zaradite još više za mesec dana

Potrudite se malo da istražite kraj, povezanost ulica, dostupnost prodavnica... Opremite sobe

  • 0
Kuća, enterijer

Foto: Shutterstock

Iznajmljivanje nekretnina odličan je izvor prihoda, i mnogi su ušli u taj posao bez posebne pripreme. Na tržištu je onih koji daju u zakup objekte koje imaju za višak, ali ima i onih koji svesno kupuju stanove ili kuće samo da ih iznajmljivali i tako mesečeno, praktično, dobijali platu više.

Ipak, ako razmišljate o ulaganju u te nekretnine, postoje različiti načini za to i prilika da se probijete na tržištu. Objekat koji je u svakom trenutku spreman za nove stanare, odmah prolazi na tržištu.

Ali evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir:

1. Spremna za useljenje

 

Kuće spremne za iznajmljivanje potpuno su nove kuće mogu biti i posebno za to dizajnirane. Posle predaje ključeva, nekretnina je spremna za useljenje. To znači da investitori ne moraju da poboljšavaju stanje pre nego što prijave stanara. Praksa je pokazala da će stanari uvek platiti malo više za nešto što je novo.

Postoje investitori koji se samo time bave - kupe kuću u adaptiraju je za najam. To onda znači da se bavite pločicama, prozorima, tepisima, posuđem. Birate ogradu, i uređujete terasu. Ali, kažu da se isplati.

2. Fiksna cena

 

S obzirom da proces izgradnje izaziva potencijalna odlaganja i nepredviđene troškove, nove kuće se ponekad vide kao rizik za investitore u nekretnine. Ali kuće spremne za izdavanje po fiksnim cenama imaju sve prednosti potpuno novog doma bez potencijala za trošenje budžeta. Važno je i kupcima da znaju da se cena neće menjati.

3. Pogodnost s kraja na kraj

 

Većina onih koji uđe u biznis s nekretninama nema dovoljno vremena da istraži blokove, placeve, podatke o rastu stanovništva, blizinu drugih objekata, povezanost... Proći kroz to, a zatim dizajnirati čitavu kuću koja će to da prati, veliki je posao. Ali bi vam na kraju i to moglo doneti dodatnu zaradu, pa ako ne možete sami, angažujte kompaniju ili servis.

4. Pristupačna cena

 

Budući da se kuće spremne za iznajmljivanje obično nalaze u vru po rastu cena, jasno je u kojem pravcu ćete ići. Međutim, ako investitor traži stan/kuću u tek izgrađenom naselju, trebalo bi da budete malo pristupačniji.

5. Stručno vođenje

 

Čak i ako ste istražili sve, savet stručnjaka za nekretnine jeste da ipak pitate za pomoć ako ste prvi put u ovom poslu. Najviše će vam biti potrebni odogovori na pitanja poput,finansijskog planiranja, tržište nekretnina, računovodstvo itd. Morate da brinete i porezu i svojim obavezama, ali i stanarima.

Transparentost na duže staze će vam se isplatiti, iako to u Srbiji kad je reč o najmu nekretnina nije slučaj jer gazde uglavnom ne prijavljuju zakupce.

Video: Unuk rešio da obnovi dedinu kuću staru 200 godina: Veliki deo posla je sam odradio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>