• 0

Gas sve bliže 1.300 dolara: Vesti iz Ukrajine uzdrmale berzu

Na RBP platformi za aukcije za transport gasa objavljeno je da Gasprom nije rezervisao dodatne kapacitete za novembarski tranzit gasa preko Ukrajine na današnjoj aukciji

  • 0
Mobilni telefon grafika biznis berza

Foto: Shutterstock

Cena prirodnog gasa u Evropi uzletela je za 14 posto, približavajući se nivou od 1.300 dolara za 1.000 kubnih metara, nakon vesti iz Ukrajine da Gasprom nije rezervisao dodatne tranzitne kapacitete za novembar preko te zemlje.

Prema podacima Evropske interkontinentalne berze u Londonu (ICE), novembarski fjučersi gasa u holandskom čvorištu TTF dostigli su cenu od 1.281,9 dolara za 1.000 kubnih metara, ili 106,91 evra po MWh, prenosi Tas s.

Na RBP platformi za aukcije za transport gasa objavljeno je da Gasprom nije rezervisao dodatne kapacitete za novembarski tranzit gasa preko Ukrajine na današnjoj aukciji, dodaje ruska agencija.

Podsećamo, koliko jutros svet je obišla vest da je gas konačno pao na nivo ispod 1.000 dolara.

- Danas zajedno rešavamo i energetske probleme, zajedinčki rešavamo i problem gasa. Sada znamo i mi, a znaju i Mađari, da ćemo imati dovoljno gasa. Mi to sami ne bismo mogli da izguramo - dodao je predsednik Srbije - rekao je predsednik Srbije danas, na ceremoniji povodom početka radova na pruzi Subotica - Horgoš.

Video: Srbija pretrpela zbog klimatskih promena štetu od 7 milijardi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>