• 0

BIG Shopping Center na izraelskoj berzi obezbedio 55 miliona eura za dalju ekspanziju u Srbiji i na Balkanu

BIG Group namerava da upotrebi sredstva prikupljena putem ove emisije za dalju ekspanziju u Srbiji i regionu Balkana

  • 0
BIG Fashion

Foto: Saša Radojević

BIG Shopping Centers Ltd, kontrolni akcionar (~95%) BIG CEE, uspešno je obezbedio 205 miliona NIS (oko 55 million EUR) kroz emisiju obezbeđenih obveznica na izraelskoj berzi hartija od vrednosti putem refinansiranja sledećih šoping centara: BIG Fashion Kragujevac, BIG Kruševac i BIG Fashion Outlet Inđija.

Obveznice imaju ponderisanu prosečnu ročnost od 6,6 godina (oktobar 2029), nisu povezane sa bilo kojim indeksom i nose efektivnu godišnju kamatnu stopu od 1,495%, sa LTV raciom od 70%.

Obveznice su plasirane uglavnom vodećim institucionalnim izraelskim fondovima nakon što je potražnja za obveznicama na aukciji iznosila preko 1 milijarde NIS (oko 267 miliona EUR); naime, potražnja za BIG obveznicama je za skoro 5 puta premašila iznos koji je BIG na kraju odlučio da ovim putem obezbedi.

BIG Fashion

Foto: Saša Radojević

BIG Group namerava da upotrebi sredstva prikupljena putem ove emisije za dalju ekspanziju u Srbiji i regionu Balkana.

„Veoma smo ponosni zbog poverenja koje je izraelsko tržište iskazalo prema našim izuzetnim nepokretnostima u Srbiji, što se vidi kroz odličnu realizaciju sredstava koja je prikupila Grupa“, rekao je Alon Bargiora, finansijski direktor BIG CEE Srbija.

BIG CEE Group je jedan od vodećih investitora u maloprodajne objekte, sa portfolijom od devet šoping centara u Srbiji i četiri dodatna stambena, poslovna i logistička projekta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>