• 2
 ≫ 

Za program "Moja prva plata" konkurisalo 12.966 mladih

 ≫ 

Srbija prati novine koje u politici zapošljavanja mladih primenjuju zemlje EU, među kojima je najznačajniji program "Garancija za mlade"

  • 2
developer, programiranje

Foto: Freepik

- Za program Moja prva plata ove godine konkurisalo je 12.966 mladih, a svoja radna mesta oglasilo 8.699 poslodavaca - izjavila je danas ministarka za rad, Darija Kisić Tepavčević.

Ona je istakla da "mladi predstavljaju okosnicu i snagu svakog društva i da su zbog toga njihovo zapošljavanje i procesi u okviru efikasne tranzicije iz sveta obrazovanja u svet rada od ogromnog značaja".

- U tom smislu je napravljen čitav niz reformi u prethodnom vremenskom periodu, kako bi naši mladi ostali u svojoj zemlji, zasnovali porodice i privređivali, da svi zajedno gradimo još jaču i napredniju Srbiju - istakla je Kisić Tepavčević, a navedeno je u saopštenju ministarstva.

Ona je naglasila da je ponosna na program Moja prva plata pošto je dao izuzetne rezultate, kao i da je, obilazeći preduzeća gde su mladi stekli prva radna iskustva, videla koliko su oni posvećeni i odgovorni, što je rezultiralo time da nakon prvog ciklusa programa gotovo polovina mladih zasnuje radni odnos u tim preduzećima.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela i da Republika Srbija prati novine koje u politici zapošljavanja mladih primenjuju zemlje EU, među kojima je najznačajniji program "Garancija za mlade".

Dodala je da taj program podrazumeva da mladi dobijaju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja, praksu ili dodatnu obuku u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili napuštanja, odnosno završetka formalnog obrazovanja.

Kisić Tepavčević je rekla da će Srbija izraditi Plan implementacije ovog programa do juna 2022. godine.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    2. novembar 2021 | 18:32

    Ima.li neki konkurs moja prva penzija

  • nikolas

    2. novembar 2021 | 16:49

    ZAPOSLJAVANJE MLADIH U SRBIJI MORA DA BUDE PRIORITET DRZVE AKO NEZELIMO DA NAM SRBIJA BUDE STARACKI DOM ILI INVALIDSKI DOM !!! I NETRPAJTE SVE LJUDE U BEOGRAD,NOVI SAD,NIS ILI KRAGUJEVAC JER NAM SELA I MALA MESTA PROPADOSE -NEMA LJUDI !!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>