• 64

Ovaj kafić u Srbiji neće večeras tražiti kovid propusnice: "Kod nas su svi jednaki"

Ko će skratiti vreme, a ko poštovati mere?

  • 64
Kafe bar restoran samoposluživanje self service Foto: Shutterstock

Kafići i restorani koji imaju stalne goste i važe za popularnije, među prvima će skratiti radno vreme do 20 sati, rekao je za "Telegraf Biznis" Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelijera i restoratera Srbije.

To će biti njihov odgovor na novu meru Kriznog štaba koja podrazumeva da se kovid propusnice uvode od 20 časova u ugostiteljskim objektima, umesto od 22 sata kako je bilo do sada.

A kako je očigledno, to se dešava i u praksi. Jedan kafić u Arilju odbija da traži kovid propusnice, jer, kako navode, kod njih su "svi jednaki i dobrodošli".

U svom saopštenju su između ostalog napisali: "Lokal neće raditi i ukoliko nas inspekcija zatvori zbog nepoštovanja mera".

Prema odluci Kriznog štaba donetoj na sednici u četvrtak, kovid-propusnice biće obavezne večeras od 20 sati u ugostiteljskim objektima, kockarnicama i kladionicama.

Do sada su kovid propusnice bile obavezne od 22 časa.

Važno za ugostitelje je da će moći da rade bez ograničenja, a kovid propusnice će važiti od 20 sati do momenta zatvaranja lokala.

- Ugostitelji koji već imaju stalne goste radije će ranije zatvoriti lokal, nego što će gostima tražiti kovid propusnice. Ne slažemo se s ovakvom odlukom Kriznog štaba. Konobarima je stavljen na teret težak i nemoguć posao i sve ih više gubimo kao radnu snagu, jer to niko neće da radi. Oni ljudima moraju da traže lične podatke, a da ne govorim o tome da mnogi gosti daju tuđe sertifikate konobarima, a konobari ne mogu da se bave dokazivanjem da li su ti podaci verodostojni ili nisu - rekao je za naš portal ranije Genov.

Kako on ističe, gosti nisu u strahu od sankcije, jer i ako uđu bez kovid propusnice ili se dokaže da su pokazali tuđe podatke, platiće kaznu od 5.000 dinara, dok ugostitelju preti 300.000 dinara kazne.

Video: Kako da za 5 minuta izvadite kovid propusnicu: Kompletno video uputstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    8. novembar 2021 | 19:30

    Znači konobari i gosti moraju da imaju sertifikat,a doktori,med. osoblje,trgovci u megamarketima,vozači gradskih autobusa itd. ne treba. Glupost da veće nema. U stvari nije mi jasno kakvu sigurnost daje ta potvrda kad vakcinisani mogu da obole i šire virus? Jedino što mogu da švrljaju svuda i zaražavaju druge.

  • 8. novembar 2021 | 14:40

    Vakcinisao sam se tri puta jer to je bio moj izbor, ali ove covid propusnice smatram najvećom nebulozom 21. veka. Jedino rešenje je raspustiti covid bolnice pa neka se štiti kako ko hoće i ako hoće. Ovo vrtenje u krug ničemu ne vodi sem što će mnogi bolesnici od drugih bolesti pomreti zato što već dve godine ne mogu da leče svoje primarne bolesti.

  • Mrki

    8. novembar 2021 | 15:10

    Stop podelama! Bravo i čestitam!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>