• 1
 ≫ 

Mask ispunio obećanje: Prodao akcije za 5 milijardi dolara

 ≫ 

Ovo je prva prodaja akcija Tesle od 2016. godine

  • 1
Elon Musk Ilon Mask

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor kompanije Tesla, Ilon Mask, ispunio je obećanje i nakon ankete na Tviteru prodao akcije u vrednosti od oko 5 milijardi dolara.

Nakon što su se korisnici Tvitera izjasnili za to da Mask proda 10 odsto svojih akcija, njegov fond je prodao skoro 3,6 miliona akcija Tesle, vrednih oko 4 milijarde dolara, kao i 934.000 akcija za 1,1 milijardu, nakon što je iskoristio mogućnost kupovine skoro 2,2 miliona akcija, prenosi Rojters.

Ovo je prva prodaja akcija tog proizvođača električnih automobila od 2016. godine.

Maskovih 4,5 miliona akcija iznosi oko 3 odsto njegovog ukupnog udela u Tesli, čije akcije čine najveći deo njegovog bogatstva od 281,6 milijardi dolara, prema Forbsu. Akcije kompanije su pale skoro 5 odsto nakon vesti da će Amerikanac prodati 10 odsto udela u firmi, na osnovu rezultata ankete koju je sproveo na Tviteru proteklog vikenda.

Prema mišljenju analitičara Danijela Ajvsa, Mask poseduje oko 23 odsto deonica Tesle i ima oko 10 milijardi dolara poreza od deonica koje će mu doći na naplatu sledećeg leta.

"Imam samo deonice, tako da je jedini način da platim porez da prodam deonice", naveo je Mask na popularnoj društvenoj mreži. On je u subotu napisao na Tviteru da će prodati 10 odsto svojih akcija u Tesli, ako korisnici ove mreže podrže taj predlog.

Više od 3,5 miliona Maskovih pratilaca uključilo se u anketu, a njih 57,9 odsto je zaokružilo odgovor "da". CNBC je izvestio da se Mask suočava s porezom od više od 15 milijardi dolara u narednih nekoliko meseci, što je verovatno pravi razlog zbog kojeg prodaje akcije.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nino

    11. novembar 2021 | 10:23

    Još da potriše kako treba bilo bi supre ne da ispare

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>