• 0

Poslodavci do kraja meseca mogu da izaberu kandidate: U programu "Moja prva plata" 10.000 mladih

Trojni ugovor će se potpisivati u narednoj, četvrtoj fazi realizacije programa u roku od 15 dana, od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima

  • 0
žena posao ilustracija Foto: Unsplash/ Ilustracija

Poslodavci koji učestvuju u programu "Moja prva plata", do 30. novembra mogu da realizuju konačan izbor prijavljenih kandidata, obavestila je danas Nacionalna služba za zapošljavanje.

Rok za povezivanje i konačan izbor kandidata koji je za poslodavce iz privatnog sektora otpočeo 1. novembra, produžava se do kraja meseca, do kada traje i za poslodavce iz javnog sektora koji ga od danas, 16. novembra, započinju.

U roku od 15 dana od dana završetka izbora kandidata, biće formirane konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima, koje će biti dostupne na sajtu mojaprvaplata.gov.rs.

Trojni ugovor između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata - potpisivaće se u narednoj, četvrtoj fazi realizacije programa u roku od 15 dana, od dana formiranja konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima.

Programom podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", mladima bez radnog iskustva se omogućava da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavaca, steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje.

Planirano je uključivanje do 10.000 mladih do 30 godina, sa srednjim i visokim obrazovanjem, koji su bez radnog iskustva ili sa radnim iskustvom kraćim od pola godine meseci stečenim na poslovima u okviru nivoa obrazovanja sa kojim konkurišu. Uslov za mlade je da se nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Program "Moja prva plata" se realizuje bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci, tokom kojih NSZ mladima sa srednjim obrazovanjem isplaćuje mesečnu novčanu naknadu od 22.000 dinara, a mladima sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara. Mladima uključenim u program NSZ uplaćuje i doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Video: Direktor Air Monenegro za Telegraf o rezultatima nove crnogorske avio-kompanije i budućim planovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>