• 0

Jačaju odnosi dve svetske sile: Najavljeno novo trgovinsko partnerstvo

Ono bi trebalo da produbi saradnju između Sjedinjenih Država i Japana, navodi se u saopštenju koje je izdala kancelarija američke trgovinske predstavnice u Vašingtonu

  • 0
Japan Tokio koronavirus Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Države i Japan najavili su danas novo trgovinsko partnerstvo za jačanje saradnje u oblasti rada, životne sredine i digitalne trgovine.

Američka trgovinska predstavnica, Ketrin Tai, koja se nalazi u Tokiju na sastanku sa novim ministrima japanske vlade, izjavila je da će se početni sastanci američko-japanskog partnerstva o trgovini održati početkom 2022. godine, sa periodičnim sastancima na redovnoj bazi, prenosi Rojters.

"Ovo partnerstvo će produbiti saradnju između Sjedinjenih Država i Japana koju definišu naši snažni bilateralni trgovinski odnosi", navodi Tai u saopštenju, koje je izdala njena kancelarija u Vašingtonu. Kako se dalje dodaje:

"Naša bliska saradnja će podržati ekonomski okvir administracije Bajden-Haris za indo-pacifički region i pomoći će da se kreiraju održive, otporne, inkluzivne i konkurentne trgovinske politike koje pružaju podstrek našim ljudima i ekonomijama".

Japanski ministar spoljnih poslova, Jošimasa Hajaši, poručio je Tai na početku pregovora u Tokiju da je cilj dalje produbljivanje odnosa između Japana i SAD, kao i jačanje bilateralne koordinacije radi kreiranja otvorenog i slobodnog indo-pacifičkog regiona.

Video: Gradilište Vračar, snimak sa lica mesta: Koliko su naši neimari sigurni na gradilištima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>