• 26

"Rade 24/7, ali kažu da nemaju slobodan termin, čak se ni ne jave": Kakva su vaša iskustva?

Iako na internetu postoji pregršt tekstova i video snimaka o tome kako sami da zamenite bravu, mnogi se, ipak, ne usuđuju to da rade, već zovu majstore

  • 26
Bravar majstor popravka Foto: Shutterstock

Uglavnom razmišljamo o tome šta da radimo ako nas "izdaju" bojler, veš mašina ili neki drugi krupniji uređaj, odnosno ako dođe do većih kvarova u stanu, ali retko o tome šta ako nam zatreba - bravar.

Usluge majstora su posebno sada veoma cenjene, jer stručnjaka manjka, a za većinu stvari prosečni građanin se oslanja na profesionalce. Ipak, ne samo što zanatlije mogu dobro da naplate svoj rad - već ih je i teže naći.

- Zvala sam tzv. "dežurnog bravara" preko oglasa na internetu, to je služba koja radi 24/7, ali su mi rekli da nema šanse da mi bilo koga pošalju taj dan, te da je čak i za sutradan upitno. Poslala sam im fotografije preko Vibera, kako bi videli o čemu je reč, i kazali su da će se javiti sutradan oko podneva da mi kažu mogu li da dođu. Niko od tada više nije zvao - priča nam M.K. iz Beograda i dodaje:

"Očigledno su prebukirani i više ne moraju da se bore za mušterije, već se mušterije bore za njih".

Primećuje i da su neki bravari, barem sudeći po telefonskom razgovoru, prilično nezainteresovani za prihvatanje posla. Usluga popravke dve brave bi je, kaže, koštala skoro 5.000 dinara.

Iako na internetu postoji pregršt tekstova i video snimaka o tome kako sami da zamenite bravu, mnogi se, ipak, ne usuđuju to da rade, već zovu majstore. S druge strane, treba odabrati odgovarajući tip, dimenzije.

baka, stan, vrata, poruka Foto: Pixabay

I u Beogradu je sada sve više majstora, uključujući bravare, koji oglašavaju da rade non-stop. Za poziciju "bravar varilac" u jednoj firmi nude platu od 70.000 do čak 120.000 dinara, a mnogim majstorima se isplati da "rade za sebe".

Štaviše, u poslednje vreme se naglašeno cene sve vrste zanata, te se mimo majstora traže kuvari, a nedavno smo pisali i o nekim čistačicama koje su u poziciji da sat vremena rada naplate čak 600 dinara - i prebukirane su, pritom.

Kakva su vaša iskustva s majstorima ovih dana? Uspevate li da ih nađete i da li su cene usluga "korektne"? Pišite nam u komentarima.

Video: Vešti Esmanini prsti izatkaju ćilim za mesec dana: Kaže da je Džana njena naslednica

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    21. novembar 2021 | 12:57

    Tek ce biti problema sa majstorima jer ih je vecina otisla preko. Vraca se vreme koliko materijal toliko i ruke.

  • Miodrag

    21. novembar 2021 | 13:23

    Vi ne razlikujete ključara od bravara.

  • Toza

    21. novembar 2021 | 13:05

    Ko jne zna da popravi bravu nek plati 5000 dinara.. Sta da mu radimo..

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>