• 0

Odlaže se ski sezona u ovoj zemlji: Žičare staju s radom, sigurno do 13. decembra

Direktorka jedne hrvatske turističke agencije kaže da klijenti koji su planirali putovanje u navedenom periodu, mogu da im se jave radi povraćaja novca u iznosu od 100%

  • 0
Ischgl, Austrija, skijaliste

Foto: Shutterstock

Nedavna objava da od sutra, 22. novembra, cela Austrija ide u potpuni lokdaun (ne samo koronom najpogođenije pokrajine Salzburg i Gornja Austrija) - znači da od danas s radom staju i skijališta koja su već otvorena.

Takođe, odlaže se otvaranje onih skijališta koja je trebalo da krenu s radom krajem ovog meseca, odnosno početkom decembra. Naime, karantin je na snazi do 13. decembra, i posebno pogađa trgovce, ugostitelje i hotelijere.

Ideja je da se 10 dana, od sutrašnjeg ponedeljka, utvrdi da li su mere dale efekta, a u slučaju da jesu - lokdaun se 13. decembra ukida samo za vakcinisane protiv kovida-19.

Shodno tome, neka austrijska skijališta su još juče izvestila da od 22. novembre gase žičare do daljeg, zavisno od razvoja situacije. Primera radi, u Obertauernu, u regiji Salzburg, juče su objavili kako će zbog odluke austrijske Savezne vlade sve njihove žičare biti zatvorene - dok ne istekne karantin.

Zbog ovog zatvaranja, jasno je da i agencije koje organizuju putovanja u popularna evropska skijališta, gube deo posla vezan za otvaranje ski sezone, piše Seebiz.

Direktorka jedne hrvatske turističke agencije kaže da klijenti koji su planirali putovanje u navedenom periodu - kada krene karantin - treba da im se jave radi povraćaja novca. U ovakvim situacijama, dodaje, novac se vraća u iznosu od 100% uplaćenih sredstava.

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>