• 1

Nove zgrade moraće da imaju priključke za punjenje e-automobila: Zakon ih obavezuje

Vlada je nakon konsultacija s industrijom odlučila da olakša i ubrza prelaz na električna vozila

  • 1
Zgrade, naselje, avion, aerodrom

Foto: Shutterstock

Vlada je posle konsultacija s industrijom odlučila da olakša i ubrza prelaz na električna vozila i opcijom beskontaktnog plaćanja na svim novim tačkama za brzo i superbrzo punjenje.

Nove zgrade u Velikoj Britaniji moraće od naredne godine da imaju priključke za punjenje električnih automobila, prema novom zakonu koji je najavila kancelarija britanskog premijera.

Zakon bi Engleskoj trebao da donese do 145.000 novih priključaka godišnje do 2030. kad Britanija planira zabraniti prodaju novih automobila na benzin i dizel.

Priključke će morati da imaju nove stambene i zgrade komercijalne namene, poput kancelarijskih prostora i supermarketa, kao i one koje se renoviraju ili imaju više od 10 parkirnih mesta.

Vlada je nakon konsultacija s industrijom odlučila da olakša i ubrza prelaz na električna vozila i opcijom beskontaktnog plaćanja na svim novim točkama za brzo i superbrzo punjenje.

Ubrzano ulaganje u infrastrukturu za električna vozila sastavni je deo strategije za postizanje neto nulte emisije štetnih gasova (Net Zero Strategy) koju je britanska vlada objavila prošlog meseca.

Video: Električni auto koji razvija 400km/h postaje budućnost prevoza, a tek da vidite cicu koja ga vozi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misko

    23. novembar 2021 | 14:48

    Obzirom da kosta kao dva obicna svi ce ih imati😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>