• 0

Vodeća banka se obrušila na Maska: On "preti" lošom recenzijom na poznatoj platformi

"JPMorgan" je optužio proizvođača e-vozila da je "flagrantno" prekršio ugovor oko kojeg su se dogovorili 2014. godine

  • 0
Elon Musk, Ilon Mask Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Izvršni direktor "Tesle", Ilon Mask, zapretio je da će američkom gigantu investicionog bankarstva - "JPMorgan Chase" - dati lošu ocenu na platformi "Yelp", ukoliko banka ne povuče tužbu protiv njega od 162 miliona dolara.

- Ako "JPM" ne povuče tužbu, daću im recenziju sa jednom zvezdicom na Yelp-u", rekao je Mask, kada je WSJ od njega zatražio komentar, prenosi RT. Takođe je dodao da je to "njegovo poslednje upozorenje".

Tužba je, naime, usredsređena na spor oko toga kako je "JPMorgan" promenio cene svojih "Teslinih" naloga, koji u svetu finansija znače "izvod koji daje pravo ali ne i obavezu za prodaju/kupovinu hartija od vrednosti (najčešće vlasnički kapital), po određenoj ceni pre isteka", a kao rezultat Maskovog ozloglašenog tvita iz 2018.

Tu se navodi kako je Amerikanac razmišljao o tome da proizvođač e-automobila bude privatan. U tužbi, koju je Banka podnela federalnom sudu na Menhetnu 15. novembra, "JPMorgan" je optužio "Teslu" da je "flagrantno" prekršila ugovor oko kojeg su se dva korporativna giganta dogovorila 2014. godine.

"Pružili smo Tesli više mogućnosti da ispuni svoje ugovorne obaveze, pa je žalosno što je ovo pitanje dovelo do parnice", navodi Banka u žalbi. "JPMorgan Chase" je radio na Teslinom IPO-u 2010, kao i na nekoliko poslova u godinama koje su usledile, ali prema pisanju WSJ, ova institucija je obično bila rangirana iza rivala kao što su "Goldman Sachs" i "Morgan Stanley".

List dalje navodi da je "JPMorgan" u protekloj deceniji zaradio oko 15 miliona dolara za savetovanje Tesle i saradnju sa proizvođačem električnih automobila. "Goldman Sachs" je u istom periodu zaradio oko 90 miliona dolara.

Video: Milica je napustila srpski direktorski san: Važno mi je kako sam ja, a ne na kojoj sam poziciji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>