• 3
 ≫ 

Sutra je Sajber ponedeljak: "Pljušte" popusti na onlajn kupovinu, ali ove proizvode izbegavajte

 ≫ 

E-kupovina je nesumnjivo "mač sa dve oštrice", ali može biti i dobitna kombinacija

  • 3
Onlajn kupovina, muskarac, zena, par, kupovina preko interneta, kreditna kartica

Foto: Shutterstock

Sutra, 29. novembra, šoping manija se nastavlja, odnosno svi koji su propustili Crni petak (26. novembra) ili čitav ovaj vikend, možda imaju priliku da to "nadomeste".

Šta ga razlikuje od Crnog petka? To što Sajber ponedeljak donosi akcije i popuste ali samo na onlajn kupovinu. Ipak, njegova popularnost bi ove godine, ali i u narednim, mogla biti još veća - budući da je e-trgovina, usled pandemije, postala imperativ.

Štaviše, poznati lanac drogerija iz Srbije oglasio se nedavno porukom na društvenim mrežama, tačnije obaveštenjem, da "kupci imaju razumevanja jer im je sajt zbog masovnog poručivanja preopterećen".

To znači da je praksa kupovine putem interneta "zaživela" i za vreme Crnog petka, barem kada je reč o nekoj vrsti robe, recimo onoj koja ne mora da se proba. S druge strane, baš 26. zatekli smo redove ispred lokala poznatih brendova.

Sve u svemu, sutrašnji dan je za sve kupoholičare u znaku onlajn kupovine, a ono što je svakako važno da znate - jeste da izbegavate neproverene sajtove, te da pri plaćanju nikada ne unosite PIN - jer banka to nikada ne traži.

E-kupovina je nesumnjivo "mač sa dve oštrice", ali može biti i dobitna kombinacija ako birate pouzdane trgovce i robu, i ima brojne prednosti: kupujete iz "fotelje", brzo i lako, ne čekate, ne idete od radnje do radnje po lošem vremenu, imate vremena da detaljno pregledate šta vas zanima.

onlajn šoping

Foto: Freepik

Takođe, mnoge firme generalno tokom cele godine nude dodatne popuste na onlajn kupovinu, kako bi podstakle ovaj vid trgovine. On je u Srbiji još uvek na margini. Prednost je i ta što su, prema rečima stručnjaka, kupci u onlajn trgovini zaštićeniji od drugih.

Ali, da ne biste upadali u zamke, ili plaćali pa vraćali robu, postoje stvari koje ne bi trebalo da kupujete preko interneta, već isključivo uživo, a među njima su: automobil, muzički instrumenti, nameštaj, dušek, kupaći kostim, naočare, polovna elektronika, kozmetika (ako je neproverena).

Video: 10 šoping zamki u koje upadamo: Didroov efekat tokom Crnog petka može finansijski da vas unakazi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>