• 2

Beograd dobija Sajam korišćenih vozila

Posle dugo godina Beograd se napokon pridružuje velikim svetskim gradovima i dobija svoj prvi Sajam korišćenih vozila

 • 2
Automobil, kola, auto, popravka, procena, biznis

Foto: Shutterstock

Domaće tržište polovnih automobila iz dana u dan je sve veće, moćnije i zanimljivije. Posle stagnacije prodaje polovnih automobila u prošloj 2020. godini zbog pandemije COVID-19 virusom već u prvih šest meseci tekuće godine ovo tržište je zabeležilo značajan porast prodaje (čak 34% više u odnosu na prvu polovinu 2020 godine) da bi u poslednjih nekoliko meseci uspelo i da nadmaši prodaju, bar kada govorimo o istom periodu pre pandemije (septembar 2019 godine - novembar 2019 godine).

I dalje što se tiče potražnje polovnih automobila domaćim kupcima najzanimljiviji su automobili koji koriste dizel gorivo (čak 69%), dok je 28% kupaca polovnih vozila svoju pažnju usmerilo na rešenja sa benzinskim motorima. Svega 3% je svoje interesovanje pokazalo za električne automobile koji sporim koracima dolaze i na domaće tržište. Pred predstojeće praznike sva istraživanja pokazuju da će tržište polovnih automobila ove godine dostići svoj maksimum u odnosu na prethodnih pet godina. Upravo zbog sve veće potražnje za polovnim automobilima glavni grad Srbije dobija svoj prvi Sajam korišćenih vozila koji će se održati od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Štark areni.

Kako kažu organizatori Sajma korišćenih vozila posetioci istog mogu da očekuju izuzetno široku ponudu automobila, kao i brojne ponude među kojima su i vozila starosti od 1 godine do 6 godina, youngtimer-i i oldtimer-i, nova vozila, ATV/QUAD vozila, motorne sanke, motocikli i različita električna rešenja. Takođe, sve što prati četvorotočkaše i dvotočkaše moći će da se vidi i kupi na Sajmu korišćenih vozila. Kada to kažemo mislimo na: auto delove, pneumatike, felne, zaštitne folije, kozmetiku za održavanje automobila, alate, razna softverska rešenja i generalno najrazličitiju opremu. Posetioci i kupci tokom trajanja sajma na istom će moći da dođu do informacija o kupovini polovnih automobila na kredit ili lizing, kao i opcijama za osiguravanje istih. Tako na primer CA-leasing će obezbediti kamatnu stopu od svega 3,49% i putem lizinga će biti moguće finansirati vozila do ukupno 10 godina starosti, kao i vozila koja nemaju iskazan PDV.

Veliku podršku Sajmu korišćenih vozila dao je najpopularniji domaći auto portal Polovni automobili, na čijem sajtu i Youtube kanalu je moguće pronaći testove brojnih automobila i detaljno se upoznati sa njihovim karakteristikama i mogućnostima. Specijalna atrakcija Sajma je gospodin Mirko Rašić (neovlasceniserviser) koji će tokom trajanja Sajma organizovati najveći giveaway do sada.

Video: Mračni vitez iz evroazijske stepe: Momak napravio Betmobil

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • DARKO 100%

  29. novembar 2021 | 21:13

  ..nekad se to zvalo auto pijaca.

  8
  2

  Podelite komentar

 • Mik

  30. novembar 2021 | 07:59

  Sad ce da bude gomila auta koji su plivali u poplavama, od R.Srpske pa preko Obrenovcaa i Nemacke, sve do Arene. Kome ovo treba..?

  0
  1

  Podelite komentar