• 0
 ≫ 

Šta se dešava sa kineskim tržištem nekretnina? Još jedan div na ivici propasti

 ≫ 

Grupa vlasnika ofšor obveznica i njihov finansijski savetnik prethodno su grupi Kaisa poslali pismo u kojem nude "dodatno vreme za pregovore o isplati obveznica"

  • 0
šangaj, kina

Šangaj / Foto: Pixabay

Kada smo krajem oktobra pisali o tome da je posrnuli kineski gigant Evergrande - samo vrh ledenog brega, te da su još četiri velike kompanije u finansijskoj krizi, tada nije bilo pomena o investitoru Kaisa.

Na listi su bili Fantasia, China Properties Group, Modern Land, Sinic Holdings. Međutim, najnovija vest je da lokalni ulagač u razvoj nekretnina započeo pregovore sa svojim ofšor poveriocima o odlaganju dospeća duga od 400 miliona dolara.

Podsećamo, Evergrande se sada malo po malo oslobađa duga; naime, prodaje "kineski Netflix" - firmu HengTen - za 273 miliona dolara. Kaisa, s druge strane, ima sve kraći rok za isplatu duga.

Kako su za Rojters navela dva izvora, rok im ističe sledeće nedelje. Akcije Kaisa Group Holdings-a su juče naglo pale, nakon što je grupa saopštila kako nije uspela da obezbedi obavezno minimalno odobrenje od 95 odsto poverilaca - da na berzi objavi ponudu 6,5% svojih ofšor obveznica do 7. decembra. Bez te ponude, Kaisa rizikuje stečaj.

Grupa vlasnika ofšor obveznica i njihov finansijski savetnik prethodno su grupi Kaisa poslali pismo u kojem nude "dodatno vreme za pregovore o isplati obveznica", prenose mediji.

"Bondholderi" su, takođe, ponudili da omoguće i 2 milijarde dolara svežeg kapitala za kinesku grupu, međutim, još nije napravljen značajniji pomak u tom pogledu.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>