• 0

Šef Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Aziju u poseti Srbiji

Svetski lideri biće u januaru ponovo licem u lice

  • 0
Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Bliski istok Mirekom Dušekom Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Svetskog ekonomskog foruma za Evropu, Evroaziju i Bliski istok Mirekom Dušekom.

Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Svetskim ekonomskim forumom ima za Srbiju, s obzirom na ostvarene kontakte sa brojnim ličnostima od uticaja na svetskoj političkoj i poslovnoj sceni tokom godišnjih zasedanja u Davosu, kao i neprocenjivo znanje i iskustvo koje prenose učesnici iz različitih delova sveta, što je našoj zemlji donelo mnogo koristi, posebno u oblasti ekonomije.

Regionalni direktor SEF Dušek je čestitao na ekonomskim rezultatima Srbije, uz pozitivne ocene aktivnostima naše zemlje u oblasti digitalizacije. On je izrazio očekivanje da će okolnosti da dozvole da godišnje zasedanje u Davosu sledećeg januara bude održano po planu i da će predsednik Vučić učestvovati, kao i ranijih godina, posebno na panelu o Zapadnom Balkanu. Tim povodom dvojica sagovornika su razmotrili aktuelnu situaciju u regionu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsednik Vučić je predstavnicima Svetskog ekonomskog foruma izrazio zahvalnost za pomoć u osnivanju nacionalnog Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, kao dela svetske mreže tih centara, koja je napravljena sa ciljem da obezbedi saradnju država i kompanija u razvoju i primeni tehnologije u javnom interesu.

Svetski ekonomski forum (WEF) trebalo bi da se održi u švajcarskom planinskom odmaralištu Davos sledeće godine od 17. do 21. januara, kada je planirano da se ponovo “licem u lice” sastanu svetski i poslovni lideri, saopštili su organizatori.

Sastanak će, kako je najavljeno, biti usredsređen na ubrzanje deoničarskog kapitalizma, korišćenje tehnologija Četvrte industrijske revolucije i obezbeđivanje veće inkluzivnosti rada u budućnosti, prenosi Rojters.

Pandemija kovida - 19 primorala je prošle godine organizatore da prebace godišnji skup WEF u Singapur, a zatim ga i potpuno otkažu, nakon čega se postavilo pitanje o tome da li će se ovaj prestižni događaj uopšte vratiti u Švajcarsku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>