Krenula sezona na Kopaoniku: Tri pića 1.000, pet ćevapa 1.200 dinara
U toku je zimska sezona na domaćim planinama, a redovi koje pravi skijaši su ogromni. Dakle, turista definitivno ne manjka
Pre neki dan je bio ski opening na Kopaoniku, te je i ove godine primetan ogroman broj turista i skijaša. Osoblje u restoranima i kafićima je uslužno i ljubazno, ali su cene poprilične.
S jedne strane je razumljivo da cene budu više, jer stanovnici Kopaonika i okolnih mesta žive od sezonskog turizma i ugostiteljstva, posebno imajući u vidu da je ova planina najposećenija zima.
Taj period, međutim, traje. Od decembra do kraja marta Kopaonik vrvi od turista, a lokali koji su na samim stazama ili omiljeni skijašima - "drže" visoke cene u odnosu na objekte koji su malo izolovani, pa čak i u odnosu na Beograd.
Primera radi, u jednom takvom kafiću, račun za dve rakije i jedan kapućino bio je 980 dinara. Oko 20 dinara manje je bio račun za ista tri pića, plus ručak (pola porcije jagnjetine sa lepinjom), u poznatom restoranu blizu Kopaonika.
Takođe, u najatraktivnijim lokalima, porcija od 250 grama mesa (pet ćevapa) košta 1.200 dinara. U udaljenijem, pomenutom restoranu - ista porcija je 250 dinara. Dakle, razlika je čak 1.000 dinara.
Maltene svuda ćete tri pića u proseku platiti 1.000 dinara: kuvano vino je oko 300, kapućino i espreso idu čak do 280 dinara... Osim toga, u atraktivnim buticima, sa ski i sportskom opremom, nema nikakvih sniženja, pa se pripremite na priličan trošak ako vam nešto zafali.
Da li ste trenutno negde na zimovanju i kakve su cene smeštaja i hrane? Pišite nam u komentarima. Pošaljite nam Vaše fotografije mesta i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi
(Telegraf Biznis)
Video: Ovako do detalja izgleda rušenje nekada čuvenog hotela: Zbogom Jugoslavijo
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kraljevčanin
Što se mene lično tiče tamo može biti i 10 puta skuplje od ovih navedenih cena. Ko hoće gore da se proserava nek lepo i plati... Treba brinuti o onima koji imaju nemaju ni 500 dinara dnevnk budžet... a imaaaaaih puno verujte.
Podelite komentar
Ssasa
Kad ima budala da plaćaju,treba i da deru
Podelite komentar
Pera
Korona stala da moze gospoda na skijanje...Pa će opet posle biti nekih talasa kad prodje sezona...Već vidjeno...
Podelite komentar