• 1

Zbog nestašice krompira, samo male porcije: Opet moraju da postupaju radikalno

Iz kompanije kažu da obično uvoze krompir preko luke u blizini Vankuvera, u Kanadi. Međutim, brodovi su se suočili sa kašnjenjima zbog štete od poplava i uticaja pandemije na globalni lanac snabdevanja

  • 1
pomfrit MekDonalds

Foro: Pixabay/ Ilustracija

Najveći svetski restoran brze hrane, Mekdonalds, trenutno u Japanu muči muku s nedostatkom krompira. Tačnije, usled globalne krize u lancima snabdevanja, došlo je do kašnjenja u isporuci.

Opšte je poznato koliko je krompir važan za ovu kompaniju, budući da od njega pravi svoj čuveni pomfrit, omiljen širom sveta.

Zbog toga će prodavati samo male porcije pomfrita u Japanu, od petka do 30. decembra, piše BBC. Tamošnja franšiza će privremeno ograničiti prodaju srednjeg i velikog pomfrita, što je proaktivna mera kako bi se osiguralo da kupci mogu i dalje da uživaju u pomfritu.

"I dalje će moći da naruče mali pomfrit u svim našim restoranima. Do danas nije bilo prekida u snabdevanju", rečeno je iz kompanije za britanski servis.

Iz Meka kažu da obično uvoze krompir preko luke u blizini Vankuvera, u Kanadi. Međutim, brodovi su se suočili sa kašnjenjima zbog štete od poplava i uticaja pandemije na globalni lanac snabdevanja. Sada će se okrenuti alternativnim merama, uključujući snabdevanje Japana putem avionskog saobraćaja.

Ovo, inače, nije prvi put da je Mekdonalds u Zemlji izlazećeg sunca primoran da smanji svoje porcije. Tokom 2014, dugotrajni industrijski spor između 20.000 pristaništa, operatera terminala i brodskih linija u 29 luka na zapadnoj obali SAD - izazvao je nestašicu pomfrita.

Kao odgovor na to, McDonald's Japan je preduzeo hitan korak i prodavao takođe samo male porcije pomfrita. Onda, u avgustu ove godine Mek je rekao da se suočava sa problemima u snabdevanju koji utiču na dostupnost šejkova i flaširanih pića u njegovih 1.250 prodajnih mesta u Velikoj Britaniji.

Kompanija je saopštila da je nedostatak vozača kamiona širom zemlje jedan od razloga za te poremećaje.

Video: Odrekao se karijere kako bi gajio puževe: Iz Francuske se preselio u selo i sprema specijalitete

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>