• 2
 ≫ 

Svi koji angažuju pevače, imaju rok do 5. januara da dostave ovaj papir: "U suprotnom sledi katanac"

 ≫ 

Postoji mogućnost zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od 30 dana

  • 2
Pevači mikrofon Foto-ilustracija: A. Nalbantjan, Pixabay

Poreska uprava obavestila je danas privredne subjekte koji organizuju estradne i zabavne sadržaje da su dužni da do 5. januara zaključe ugovor sa interpretaotorom i drugim angažovanim licem na izvođenju zabavnog ili muzičkog programa i dostave ga pisanim obaveštenjem Upravi.

U obaveštenju je preciznije definisano na koga se ova obaveza odnosi.

- To se odnosi na pravna i fizička lica koja obavljaju registrovanu delatnost iz oblasti ugostiteljstva, turizma, posredovanja i drugih delatnosti, a u svojim ili zakupljenim objektima organizuju izvođenje estradnih programa zabavne i narodne muzike ili drugih zabavnih programa, pravna i fizička lica registrovana za delatnost proizvodnje i emitovanja radio i televizijskog programa koja proizvode i emituju televizijski program zabavne i narodne muzike, zabavni, kolažni, novogodišnji i slični program, bez obzira da li im je izdata ili ne dozvola za emitovanje programa u skladu sa zakonom kojim se uređuje obavljanje radiodifuzne delatnosti, kao i pravna i fizička lica koja obavljaju registrovanu delatnost - savezi, udruženja, organizacije, zajednice, mesne zajednice i slični subjekti koji u svojim ili zakupljenim objektima ili na drugim mestima organizuju koncerte, kulturno-umetničke, turističke i druge slične manifestacije i priredbe, na kojima se izvode estradni programi zabavne i narodne muzike, novogodišnji i drugi slični zabavni programi ili druge zabavne priredbe - navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Obaveštenje o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnih programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa podnosi se na obrascu OZU, uz koji se podnose i kopije svih ugovora zaključenih u prethodnom mesecu.

Iz Poreske uprave napominju da za ugostitelje i druge privredne subjekte postoji mogućnost zabrane obavljanja delatnosti u trajanju od 30 dana ukoliko ne zaključe ugovor sa interpretatorom ili izvođačem programa, ili ukoliko na vreme ne dostave obaveštenje o zaključenom ugovoru.

Video: Šta je najveći problem investitorima od placa do dozvole?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>