• 0

NIS i ICT Hub pokrenuli platformu za inovacije "TechEngine"

Kompanija NIS, u saradnji sa ICT Hub-om, pokrenula je platformu za inovacije i saradnju "TechEngine" sa ciljem okupljanja i podrške domaćoj IT zajednici, pružajući mogućnosti za razvoj i napredak, razmenu znanja, rešavanje izazova, generisanje ideja i upotrebu savremenih tehnologija

  • 0
NIS Foto: NIS

Kroz aktivno učestvovanje u procesu digitalne transformacije, eksperti kompanije NIS uočili su različite potrebe korisnika, ali i čitave zajednice. Upoznali su mnoge stručnjake i timove koji inoviraju u različitim oblastima i primetili da koriste iste tehnologije koje koriste i stručnjaci NIS-a u svakodnevnom radu, kao što su Data Science, IoT i druge.

To ih je inspirisalo da stvore jedinstvenu platformu za razmenu znanja i interesovanja, koja takođe pruža priliku za saradnju i implementaciju novih rešenja. Imajući u vidu da je za kreiranje zdravog ekosistema inovacija potreban udružen rad različitih aktera, "TechEngine" je osmišljen kao platforma na kojoj se susreću mladi talenti i eksperti sa višedecenijskim iskustvom, znanjem i naprednim tehnologijama kompanije NIS.

"TechEngine" je namenjen svima koji se bave ili žele da se bave savremenim tehnologijama, onima kojima su potrebni znanje i resursi koje NIS može da im pruži, kao i onima koji imaju ideju kako bi mogli da doprinesu IT zajednici uz podršku NIS-a.

Na onlajn događaju povodom pokretanja novog projekta "TechEngine: Virtuelno lansiranje i predstavljanje izazova", Nikolaj Zalevski, direktor Departmana za digitalne tehnologije i inovacije NIS-a, rekao je da putem ove platforme NIS otvara vrata za saradnju domaćim startapima, tehnološkim kompanijama i timovima stručnjaka.

Na događaju su postavljena i dva konkretna zadatka iz oblasti naftne industrije: kako je moguće automatizovati interpretacije geohemijskih podataka i kako unaprediti i automatizovati očitavanje analognih instrumenata u rafineriji nafte.

Svi zainteresovani timovi mogu da saznaju više informacija i prijave se za oba izazova putem "TechEngine" platforme.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>