• 2

Šampanjac može da vam pokvari novogodišnju noć: Nema ga

Mnogi jedva čekaju da se ova godina završi

  • 2
šampanjac

Foto: Pixabay

Kao da ova godina nije bila dovoljno izazovna, na kraju nam je začinila i još jednom nestašicom - šampanjca.

Oni koji se raduju slavlju i dočeku 2022. sa omiljenim mehurićima trebalo bi da se pripreme za moguće razočarenje - posebno ako želite vrhunsku sortu.

Prodavci alkoholnih pića kažu da su brendovi kao što su Moet & Chandon i Veuve Clicquot, koji mogu da se prodaju za 50 do više od 100 dolara po flaši, rasprodati na mnogim tržištima, što primorava kupce da pređu na manje elegantan brend ili da pređu na druge opcije.

To se dešava iz tri osnovna razloga: povećana potražnja, smanjene berbe grožđa i poremećen lanac snabdevanja koji je ozbiljno usporio proizvodnju i distribuciju mnogih proizvoda, od cipela preko igračaka do da, šampanjca.

„Ovi faktori su izvršili značajan pritisak na trgovce ove sezone“, rekao je Majkl Osborn, osnivač i EVP Vine. „Nažalost, prepoznatljivi brendovi kao što su Dom Perignon i Veuve Clickuot su rasprodati na nekim tržištima, ali ne na svim.“

U međuvremenu, potražnja za šampanjcem i penušavim vinima porasla je za 120 odsto od 2019, dodao je on.

Osborn je rekao da je kompanija očekivala smanjenje ponude šampanjca i da se potrudila da napravi zalihe popularnih brendova. „Ovo nam je omogućilo da imamo dobru ponudu tokom praznične prodajne sezone“, rekao je Osborn.

Služba za isporuku alkohola Saucei, koja može da vam dostavi porudžbinu šampanjca za 30 minuta, takođe je rekla da je dostupnost mehurića neujednačena uoči Nove godine, a da je od katoličkog Božiča teško pronaći brendove višeg ranga.

Internet prodavac pića Drizli, koji nudi isporuke za manje od 60 minuta, rekao je da su šampanjac i proseko najprodavanija penušava vina na sajtu uoči novogodišnje noći.

Da li ste vi spremni da se odreknete šampanjca?

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prost

    31. decembar 2021 | 15:17

    Sedim u Austriji... Sampanjca od 1euro do 10000eura, kakva smanjena berba, kakva nestasica... To sto nije uvezeno ili sto se nije moglo svercovati na slepere kao ranije je neka druga prica... Chin chin

  • паун 54

    31. decembar 2021 | 16:19

    У СРБИЈИ : ИМА ГА ДОВОЉНО. САДА ПИЈЕМ "Biser" из серије шампањца "Radgonska penina". Препоручујем. Ем јевтин , ем добар, б р е е е ....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>