3 alarma da imate sindrom hroničnog umora: U Norveškoj mogu da rade pola vremena, u Srbiji ne shvataju

"Ne možete da zamislite koliko je to ozbiljna bolest", kaže naš sagovornik

Komentari

 • Dule

  Ovaj sto pise o Norveskoj da Norvezani odmaraju, a nasi drndaju prica gluposti koje su karakteristicne za nas narod, jer obicno tako ispricavaju stvari, a odmakli se nisu od svog mesta rodjenja. Ja radim u Norveskoj. Mi u javnom sektoru mozemo sebi da damo svakoga meseca 3 dana bolovanja bez doktora i da ti to bude placeno kao da si radio, dok u privatnom sektoru imaju 1-2 dana kako vec. Sto se tice smanjenja procenta rad i to je moguce da sebi odredis uz dogovor naravno sa sefom da bi radio 10,20,30,50,70,ili vec posto(%) radnog vremena, medjutim tu postoji veliko "ALI" mi svi koji smo ovdje, drzava nam je omogucilia da resimo stambeno pitanje i zato je norveska zemlja sa najmanjim brojem podstanara jer deca i prije nego zavrse studije u velikoj vecini obezbede sebi stan. Zato se uglavnom niko od nas( pod tim podrazumevam celu zemlju) ne trudi da smanji procenat na 50% jer nece biti u mogucnosti da placa obaveze, a i onda kada dodje penzija (eto ja sam srbin koji ne zeli da se vrati nazad, a gdje ce ici norvezani)bit ce toliko niska da se opet ima problem sa prezivljavanjem, tako da sve je tacno sto je rekao doktor, ali nije u praksi jer ovdje je zivot i te kako skup. Toliko, Norveska je i dalje zemlja za ispunjavanje snova.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Veteran

  Kod nas te satru privatnici do 45 godine ako ne i ranije, i posle ideš ulicom i pevusis, neobrijan, prljav,to je budućnost ovde, završiš u smeštaj za ulicare u Kumodrazu sa pacovima koji su tamo iz istog razloga, a robovlasnici prave ,grade,slikaju se sa raznih destinacija, mora planine, I posle kažu pa mi radimo,...

  5
  0

  Podelite komentar

 • Milan Savic

  Ja mislim da je veliki problem san, kojeg ga svi imamo premalo. Osim toga i telefoni i televizije. Koji se gledaju kasno, frekvencija uznemiri mozak koji do jutra ne moze da se smiri. Otuda i jutarnji umor. Mislim da je glavni problem u digitalnim tehnologijama, talasima od raznih uredjaja. Prosto razaraju nas organizam.

  10
  0

  Podelite komentar

 • Tihi

  Prepoznah se

  3
  0

  Podelite komentar

 • Trn

  Puj pike ne važi to kod nas u Srbiji... Za minimalac rintaj, po ceo dan ako treba, i još da pitaš jei'treba još!

  3
  0

  Podelite komentar

 • Boki

  Ma da Norveška obećana zemlja..kako da ne ! Isto se mulja da je to strašno ! Obećana zemlja za Norvezane možda, a zato naše drndaju da je to strašno !!!!

  4
  1

  Podelite komentar

 • Sibin

  Kakav umor???? Ovi robovlasnici bi ti dusu uzeli!!!!!

  10
  0

  Podelite komentar

Google preporuke