• 1
 ≫ 

SAD i Kina međusobno suspendovale avio-saobraćaj

 ≫ 

SAD su ukinule aviosaobraćaj iz Kine kao odgovor na odluku Kine da obustavi letove američkih aviokompanija

  • 1
KINA LETOVI ERSRBIJA

Foto: Tanjug/Er Srbija

Američka vlada je u petak saopštila da će da obustavi 44 leta za Kinu iz Sjedinjenih Država za četiri kineska prevoznika kao odgovor na odluku kineske vlade da obustavi letove nekih američkih prevoznika zbog pandemije koronavirusa.

Tom odlukom bit će pogođene kompanije Xiamen, Air China, China Southern Airlines i China Eastern Airlines.

Kineske vlasti su od 31. decembra suspendovale na desetine letova američkih kompanija United Airlines, American Airlines i Delta Air Lines, zbog toga što su neki putnici bili pozitivni na korona virus.

Portparol kineske ambasade u Vašingtonu Liu Pengju rekao je da je politika za ulazak u Kinu 2ista za kineske i strane državljane, da je otvorena i trasnparentna". On je potez SAD ocenio kao "veoma nerazuman", prenosi Reuters.

- Apelujemo na SAD da prestanu da remete saobraćaj kineskih aviokompanija - rekao je.

Airlines for America, udruženje koje predstavlja tri oštećene američke aviokompanije, podržalo je odluku SAD-a da osiguraju jednak tretman američkih kompanija na kineskom tržištu.

Video: Lepo je videti te opet: Putin i Bajden nasmejano počeli sastanak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    23. januar 2022 | 04:24

    Dobro je... Čistiji vazduh za sve nas! Ne smem ni da napišem koliko goriva nosi avion i koliku potrošnju goriva ima jer mi niko ne bi verovao a podaci postoje javno na internetu! Tako da dobro je, samo nek obustave još letova!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>