• 0

Pygmy Titan, Igigi platforma: Kompjuteri danas mogu da vide i razumeju okruženje

Računari danas mogu da vide – to je jedna od ključnih ideja kojom se vodila Vita Latinović, koja je pre tri godine počela s razvijanjem svog startap projekta

  • 0
Pygmy Titan, Igigi platforma- Vita Latinović

Foto: Nikola Nenadić

Preduzetnica i osnivačica kompanije Pygmy Titan, zajedno sa kolegama iz svog tima, osmislila je Igigija, inovativnu platformu i robota koji ostvaruje direktnu interakciju sa kupcima na mestu prodaje.

- Reč je o platformi za marketing, koja se koristi u maloprodajnim objektima za potrebe komunikacije sa potrošačima - objašnjava.

Igigi platforma je ove godine dobila nagradu za industrijski dizajn u Hanoveru. Nagrada je dodeljena u segmentu "uređaji u upotrebi".

Igigi je simpatičan, plavooki animirani lik napravljen za komunikaciju sa kupcima u prodajnim objektima. U osnovi Igigijeve komunikacije su facijalne ekspresije koje robot koristi da uspostavi vezu sa kupcem.

- Igigi koristi 18 ljudskih ekspresija kojima komunicira sa potrošačima, za sada - ističe Vita.

Ime Igigi potiče iz sumerske mitologije. Po njihovom verovanju Igigi su polu božanstva, koja su kopala zlato za naše tvorce.

- Maloprodajni objekti su sa stanovista ponašanja kupaca veoma složeni, kao „matrix“, a Igigi se pozicionira kao tumač pojedinačnih događaja i misija koje identifikujemo pri kupovini - pojašanjava Vita.

Ovaj uređaj baziran je na veštačkoj inteligenciji i koristi poslednje algortime kompjuterske vizije da detektuje šta se dešava u prostoru ispred njega.

- Ideja nam je da, jednog dana, Igigi pruži potpuno personalizovanu uslugu (uz prethodno odobrenje korisnika usluge), u smislu da onoga momenta kada uđete u objekat, on tačno zna da ste to vi i može da napravi ekskluzivnu ponudu samo za vas - otkriva Latinovićeva.

Nenad Popovic

Foto: Marko Đoković

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>