• 8

"Kao da zimujem u Švajcarskoj": Kvadrat otišao na 5.400 evra, dnevni parking 3.000 dinara

Slično je i na Zlatiboru, dok neke druge planine poput Tare, još uvek odolevaju "trendu" paprenih cena

  • 8
Kopaonik panaorama sneg skijalište

Kopaonik / Foto: Shutterstock

Sećate se priče o preskupim porcijama hrane, konkretno roštilja, na Kopaoniku, o čemu je Telegraf Biznis pisao već početkom ski sezone? A onda su usledile nove cene, te su tako posetioci ove domaće planine delili svoje račune iz kafića i restorana putem društvenih mreža.

Na udaru su se našla i razna pića, a posebno čaj, pri čemu Kopaonik u tome nije usamljen.

Slično je i na Zlatiboru, dok neke druge planine poput Tare, još uvek odolevaju "trendu" paprenih cena.

Uporedo sa cenama ski pasa, hotela i ugostiteljskih objekata, ali i apartmana za izdavanje kojih je sve više, rastu i cene stambenog kvadrata. Tako je sada, prema našim saznanjima, u određenim kompleksima koji se grade na popularnim kopaoničkim lokacijama, cifra dostigla 5.400 evra po m2.

Podsećamo vas da je čak i u Beogradu teže naći tako skupe stanove, budući da je aktuelna prosečna cena na ultra popularnom Vračaru - 3.937 po m2, u novogradnji. Dosta odskače Beograd na vodi, gde je prodat najskuplji kvadrat u Srbiji, po ceni od 10.068 evra.

Dakle, naše dve najpopularnije planine se, sudeći po cenama, sve brže i više približavaju prestonici.

 

Na Kopaoniku smo pronašli i dve prelepe, neobične kućice, za sada jedine u zemlji, gde je kvadrat oko 2.500 evra, što je do skoro bio neki maksimum, budući da je cena od 2019. do sada porasla sa 1.500 na 1.900 evra.

Srpsko tlo i "evropske cene"

 

- Kao da zimujem u Švajcarskoj! Treba vam 2.000 evra, ako ste skijaš, a za te pare bolje uplatiti neko egzotično putovanja. Smatram da je Kopaonik precenjen i iz principa ne idem tamo više, iako sam skijala kao mala upravo na ovoj planini - kaže D. B. (45).

Ima i onih koji kažu da lokalci i investitori znaju koja klijentela dolazi na Kopaonik, te da imaju pravo da formiraju cene po želji, posebno što goste turiste sa dubljim džepom.

Od ove godine primetna je i pojačana "kontrola" parkiranih vozila oko centra Kopaonika, te su tako "pauk" službe radile punom parom i nosile sve automobile nepropisno parkirane. S druge strane, javna garaža postoji već neko vreme, ali je gosti izgleda zaobilaze u širokom luku.

Da li je razlog tome cena? Vrlo verovatno, budući da dnevna karta košta 3.000 dinara.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. januar 2022 | 16:46

    Lepo kazu ovce sluze za sisanje a i ti sto kupuju te stanove pare ne kostaju nista,dal cemu biti kvadrat 5000 ili 10000e na to oni ne obracaju paznju.....takve drzava treba da ispita odakle im toliki novac i ako treba sve im to oduzeti...

  • Pa

    26. januar 2022 | 15:25

    Što morate na Zlatibor? Ili Kopaonik? U Češkoj i Slovačkoj kao i Bugarskoj ima fantastičnih skijališta.I mnogo je jeftinije.

  • Janko

    26. januar 2022 | 16:11

    Pa sto idete treba da vas sisaju....puno lepsih mjesta za manje para

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>