• 20
 ≫ 

Mali: Danas usvajamo zakon za mlade, o isplati dodatnih 100 evra

 ≫ 

Kada je ekonomija u pitanju, kako kaže, država se ponaša odgovorno od 2014. godine

  • 20
Siniša Mali Siniša Mali / Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar finansija Siniša Mali gostuje danas u jutarnjem programu na RTS, gde je između ostalog rekao da "država ima novca i ušteđevinu, te da su sačuvana radna mesta i proizvodni pogoni".

- Pokazali smo se otpornijim od nekih drugih zemalja, a i naš zdravstveni sistem je pokazao koliko je jak. Sve ove pomoći pokazuju neku drugačiju Srbiju - kaže Mali.

Kada je ekonomija u pitanju, kako kaže, država se ponaša odgovorno od 2014. "U junu 2012. na računu budžeta je bilo 8,5 milijardi dinara, a danas imamo 163 milijarde dinara", dodao je.

- Danas usvajamo zakon o isplati od dodatnih 100 evra za mlade, uzrasta od 16 do 29 godina - rekao je.

Ponovo se pokreće proces prijava od 16. do 31. maja, pri čemu svi oni koji su se već prijavili - ne moraju ponovo. "Njima automatski uplaćujemo 100 evra, ali otvaramo proces prijave za sve oni koji u međuvremenu napune 16 godina. Isplata kreće od 1. juna".

Ministar je na pitanje novinarke s RTS o potpisivanju novog sporazuma o slobodnoj trgovini Srbije sa Kinom (do kraja godine), rekao:

- Svaki sporazum o slobodnoj trgovini je važan. Mi imamo takve sporazume i sa EU, i sa CEFTOM, i sa EFTOM, i Turskom... Mi već sada pokrivamo tržište od milijardu i 300 miliona ljudi. To nije ništa novo za nas. Kada je Kina u pitanju, Vučić se 7. put sastao s kineskim predsednik. On Vučića oslovljava sa "stari prijatelj", imamo veoma bliske odnose. Naši privrednici i poljoprivrednici imaju neograničeno tržište.

Video: Keš kredit preko mobilnog telefona: Možete sve da završite 24/7

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    10. februar 2022 | 08:37

    Zaposliti mlade umesto što zaposljavate penzionere po bankama kao obezbeđenje,I to po neke s visokom penziom

  • Aca

    10. februar 2022 | 09:01

    A za nas koji smo gradjani drugog reda od 30 do 60 godina nema nista??? Hvala

  • Mirča

    10. februar 2022 | 08:30

    Dobra taktika. Daš mladima po 100 evra i oni zadovoljni, a roditelji još zadovoljniji što su njihova deca dobila novac. Tako da ne moraš da daješ svima.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>