• 4
 ≫ 

Sve oči uprte u izveštaj o inflaciji iz Amerike: Kako će svetske akcije da reaguju

 ≫ 

Fjučersi američkih akcija su u sredu uveče bili nešto viši, uoči ključnih podataka o inflaciji

  • 4
berza, posao, laptop Foto: Freepik

Očekuje se da će se evropske akcije u četvrtak otvoriti oko ravne linije, pošto globalni investitori čekaju najnovije očitavanje američke inflacije.

Britanski FTSE indeks otvara se 5 poena niže na 7.637, nemački DAKS je porastao za 9 poena na 15.480, francuski CAC 40 za 18 poena na 7.142, a italijanski FTSE MIB je za 1 poen niže, na 27.103, prema podacima IG.

Globalni investitori čekaju današnje podatke o inflaciji, a Ministarstvo rada SAD treba da objavi podatke o indeksu potrošačkih cena za januar.

Očekuje se da će podaci o inflaciji pokazati da su cene u januaru porasle za 0,4 odsto, ili za 7,2 odsto više u odnosu na pre godinu dana, što bi bilo najviše u skoro 40 godina, preneo je CNBC.

Čitanje je usledilo nakon januarskog izveštaja o zapošljavanju koji je jači od očekivanog, što je dovelo do spekulacija da bi Federalne rezerve mogle biti agresivnije kada je reč o povećanju stopa.

 

Fjučersi američkih akcija su u sredu uveče bili nešto viši, uoči ključnih podataka o inflaciji, dok su akcije u Aziji i regionu Pacifika bile mešovite. Podsećamo, javni dug SAD je premašio nivo od 30 biliona dolara.

Zarada dolazi od Kredi Svisa, Unilevera, Simensa, Cirih osiguranja, AstraZeneke i Sosijete Ženeral u četvrtak, sa podacima koji uključuju i stopu nezaposlenosti u Turskoj za decembar.

Video: Nema dobrog posla bez emocionalne veze: Regionalno spajanje je ključno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sara

    10. februar 2022 | 10:36

    Nek Kina trazi da I’m America vrati dug, onda I’m sledi bankrot I resicemo se vise tih besrsmnuh bogatasa koji se igraju sa ljudskim zivotima.

  • 1111

    10. februar 2022 | 11:33

    30 biliona dug. Eto razloga za coronu. Sad treba da se objavi svetska kriza, da svetska banka otpise dug americi i opet iznova. Ukoliko se americi ne otpise dug corona ce nastaviti da postoji . Mozda mutira u novi soj ili se pojavi nova epidemija.

  • Драган

    10. februar 2022 | 16:31

    Докле ће САД живети од штампања долара ?Мора и том луксузудоћи крај .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>