• 7
 ≫ 

Na stolu je aktuelni Predlog zakona koji se odnosi na mlade: "Treba da očekuju još 100 evra"

 ≫ 

Princip za dodatnih 100 evra je isti kao i za novac isplaćen pre desetak dana

  • 7
100 evra, pare, evri Foto: Shutterstock

Ministar finansija, Siniša Mali, danas je u Skupštini Srbije predstavio Predlog zakona o dopunama Zakona o privremenom registru državljana Republike Srbije, od 16 do 29 godina, kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije.

Mali je istakao da će isplata početi u junu, tačnije, 1, 2. i 3. juna 2022. godine, i dodao da mladi treba da očekuju još 100 evra od države. On je poručio i da mladi mogu da se prijavljuju od 16. maja i precizirao će prijave trajati do 31. maja.

Ministar finansija je opet napomenuo da mladi koji su se već prijavili za pomoć od 100 evra - neće morati ponovo da se prijavljuju, budući da će automatski dobiti novu pomoć. Ocenjuje da je "ova pomoć veoma važna, jer ne samo što umanjuje posledice pandemije, već pokazuje brigu za budućnost Srbije".

Ministar je podsetio na to da je u poslednje dve godine, u vreme najveće i najteže ekonomske i zdravstvene krize, naša zemlja izdvojila 8,7 milijardi evra, što je više od 18 odsto našeg BDP-a.

Podseća i da je prošle nedelje isplaćeno po 20.000 dinara penzionerima, dodajući da je "država ozbiljno pristupila umanjenju negativnih posledica pandemije, budući da je obezbedila veliku pomoć građanima, ali i privredi, koja se ogledala u isplatama minimalnih zarada, garantnim šemama koje su definisane, moratorijumima".

- Srbija je u prošloj i 2020. godini ostvarila odlične rezultate i kumulativno smo ostvarili najvišu stopu rasta u Evropi, i to u dve najteže godine kada je ekonomija u pitanju - naveo je.

- Pored ovog zakona koji je sada pred poslanicima, podsetiću i da smo od 1. januara krenuli da podržavamo mlade sa još većim iznosom za prvorođeno, drugorođeno i trećerođeno dete. Narednih dana, kao što je i predsednik Vučić obećao, izlazimo sa konkretnim kriterijumima oko pomoći mladim bračnim parovima, da pomognemo pri kupovini prvog stana - dodao je ministar.

Video: Nema produžetka roka za e-fiskalizaciju: Prvi maj je ključni datum

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    14. februar 2022 | 16:03

    Bolje im dajte izvesnu budućnost i perspektivu !!!

  • A mi?

    14. februar 2022 | 16:41

    A za nas sto imamo malu decu??? Potrebnija je nama pomoc

  • Fino

    14. februar 2022 | 17:49

    Da izginu još malo dok se pijani vraćaju iz provoda?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>