• 0
 ≫ 

Berze još nervozno reaguju, nafta se smiruje: Međutim, zlato je jasan znak da se investitori plaše

 ≫ 

Nafta se trguje na 101 dolar

  • 0
Mobilni telefon grafika biznis berza Foto: Shutterstock

Azijske berze su se oporavile od snažnog pada u četvrtak nakon neočekivanog popravljanja tržišnog raspiloženja na Vol Stritu tokom noći, pošto su investitori odmeravali dugoročni uticaj oštrih zapadnih sankcija Rusiji zbog njene vojne operacije u Ukrajini.

Cene nafte su usporile rast, posle jučerašnjeg skoka za više od 8procenata na vest o ruskoj vojnoj intervenciji u Ukrajini.

Evropska nafta Brent za isporuku u martu (fjučers ugovori) viša je za 2,85 posto i iznosi 101,90 dolara po barelu na azijskom trgovanju, dok su fjučersi američke sirove nafte WTI u porastu za 2,84 odsto na 95,45 dolara za barel, prenosi CNBC.

Spot cena zlata, koje predstavlja tradicionalno sigurno utočište u vremenima neizvesnosti, prema poslednjim raspoloživim podacima ojačala je za 0,57 odsto na 1.913,90 dolara po unci.

Na tržištima akcija, indeks Tokijske berze Nikei 225 je porastao za 1,5 posto, a južnokorejski Kospi za 0,93 procenta.

U kontinentalnoj Kini, indeks Šangaj kompozit se oporavio za 0,54 posto, dok je Šenžen skočio za 1,08 odsto. Jedino je oslabio hongkonški indeks Hang Seng, i to za 0,14 procenata, dok je australijski S&P/ASX 200 napredovao za 0,14 posto.

Video: Tankeri plutaju puni nafte koju niko neće

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>