• 2

Redak potez malene azijske zemlje: Ova roba neće stizati do Rusije

"Ne možemo prihvatiti kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta druge suverene države od strane ruske vlade", navode u saopštenju

  • 2
roba-singapur-rusija Foto: Freepik

Među državama koje su nametnule sankcije Rusiji, našao se i Singapur.

Ova azijska zemlja će nametnuti kontrolu izvora, te ciljano ograničiti poslovanje određenih ruskih banaka, i takođe će postaviti ograničenja vezana za transakcije kriptovalutama.

Mimo toga, Singapur planira da finansijskim institucijama zabrani da pružaju usluge koje bi mogle pomoći ruskoj centralnoj banci. Tim povodom, oglasila se i Vivian Balakrišnan, ministarka spoljnih poslova.

Ona je ranije u parlamentu rekla da Singapur namerava da deluje u dogovoru s mnogim drugim zemljama, kako bi uveo odgovarajuće sankcije i ograničenja protiv Rusije.

Azijska država je najavila mere koje obuhvataju četiri banke i zabranu izvoza elektronike, računara i vojne opreme, što je redak potez, budući da je Singapur poznat kao azijski ekonomski centar.

Kako je saopšteno, takav potez je odgovor na "opasan presedan" Moskve u Ukrajini.

Ovaj grad-država, međunarodno brodarsko središte, retko sam od sebe nameće sankcije, ali je saopštio da neće dozvoliti izvoz predmeta koji bi mogli da nanesu štetu Ukrajincima ili da pomognu Rusima u sajber napadima.

Singapur, Singapore Foto: Telegraf.rs / Ivana Trišić

"Ne možemo prihvatiti kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta druge suverene države od strane ruske vlade", navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova, gde nije naveden datum kada će sankcije stupiti na snagu.

Takođe se dodaje: "Za malu državu poput Singapura ovo nije teorijski princip, nego opasan presedan. Zbog toga je Singapur oštro osudio ničim izazvan napad Rusije".

Video: Bez većih gužvi na pumpama: Gorivo se normalno prodaje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Трле

    6. mart 2022 | 12:35

    Још једна од земаља које постају бедне због служења "непомјанику".

  • Mik

    6. mart 2022 | 15:02

    Rusi su pogresili sto nisu medijski dovoljno objasnili svetu razlog svojih akcija u Ukrajini, pa sada svi misle da je to "ničim izazvano"

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>