• 2
 ≫ 

Osnivač najveće svetske kripto berze: "Previše smo mali za Rusiju"

 ≫ 

Žao je istakao da bi mediji i političari trebalo da se fokusiraju na konvencionalne zajmodavce i tržište nafte i gasa

  • 2
Changpeng Zhao Foto: Wikimedia/Smorshedi

Kako je saopšteno krajem februara, Binance - najveća kripto berza na svetu - neće uvoditi totalne sankcije Rusiji, tačnije, blokiraće naloge ruskih pojedinaca koji su sankcionisani, ali neće "jednostrano" zamrznuti naloge svih ruskih korisnika.

U momentu kada mnoge zemlje i kompanije povlače radikalne poteze, stav Binance-a je pokrenuo lavinu komentara. "Takav potez bi bio kontradikcija samom razlogu zašto kriptovalute postoje", rekao je portparol berze, a oglasio se i njen osnivač Čangpeng Žao.

Kako je Rojters preneo pre dva dana, istog stava je i berza Coinbase Global Inc.

Žao je rekao za Gardijan kako je odbacio strahove da bi Kremlj mogao koristiti virtuelni novac da izbegne sankcije, navodeći da je "kripto novac premali za Rusiju".

Takođe je rekao da su kriptovalute "pobedile" pokušaje da se zaobiđu sankcije, tako što su bile previše lake za praćenje, dodajući da bi više pažnje trebalo usmeriti na banke.

U saopštenju, Žao je istakao da bi mediji i političari trebalo da se fokusiraju na konvencionalne zajmodavce i tržište nafte i gasa.

Binance Coin Foto: Shutterstock

"Trenutno, mediji i političari ulažu mnogo truda i fokusiraju se na kriptovalute i sankcije", rekao je on, i dodao:

"Istina je da je kriptovaluta premala za Rusiju. Ako pogledamo današnje usvajanje kriptovaluta, verovatno postoji oko 3% globalne populacije sa nekom vrstom izloženosti njima (tj. poseduju neke kriptovalute). Od njih, većina ima samo mali procenat svoje neto vrednosti u kriptovalutama. Manje od 10%, u proseku. Dakle, danas verovatno postoji manje od 0,3% globalne neto vrednosti u kriptovalutama. Ovaj procenat se podjednako odnosi i na Rusiju".

Video: Blago povećana potražnja za namirnicama, trgovci kažu da robe ima dovoljno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    6. mart 2022 | 16:40

    Nešto se pitam. Šta će biti sa kriptovalutom ako nestane struje i interneta. 🐒🐒🐒

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>