• 4

Od bazena zapuštenog 20 godina napravili su raj za uživanje: Koliko ih je koštalo sređivanje?

Nakon što su ispraznili vodu i očistili ostatke, mogli su da vide kako se struktura bazena ipak može spasiti, te su se upustili u izazovnu avanturu renoviranja

  • 4
viral par sredio bazen

Foto: Jam Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Endru Panet i njegova supruga Sabrina (oboje 28 godina starosti), iz Ontarija (Kanada), uselili su se u svoj dom u junu 2020. godine i otkrili bazen koji nije korišćen oko dve decenije.

Rešili su da ga obnove i ubrzo postali veoma popularni na TikTok-u, nakon objave video renoviranja zapuštenog bazena. Bazen je bio prekriven daskama i vremenom se polako punio krhotinama i kišnicom, što je dovelo do toga da na dnu razvije sopstveni ekosistem, poput jezera.

- Počeli smo sa renoviranjem kuće onog dana kada smo dobili ključeve - rekla je Sabrina, i dodala da su završili skoro ceo glavni sprat pre nego što su skupili hrabrost da se uhvate u koštac sa bazenom, prošlog leta.

- Kada smo kupili kuću, saznali smo od prvobitnog vlasnika da će biti potrebno mnogo posla da se bazen pokrene i na kraju vrati u prvobitno stanje, dodaju.

Komšije su im rekle da je prošlo oko 20 godina otkako je bazen poslednji put bio u upotrebi, što ih je navelo da razmisle o dobijanju dodatne pomoći. Sabrina je rekla: "U početku smo kontaktirali lokalne kompanije za bazene da vidimo da li bismo mogli  da angažujemo nekoga da ga obnovi za nas, pošto nismo imali nikakvog iskustva, ali su naši mejlovi ostali bez odgovora, verovatno zbog velike potražnje za bazenima, usled kovida".

O tom fenomenu je Telegraf Biznis pisao više puta: naime, bazeni su dobili svojih "5 minuta" tokom 2020. i 2021. godine, jer je mnogo ljudi planiralo da više posveti sređivanju doma i dvorišta, u jeku mera i karantina. Potražnja je u jednom momentu čak dovela do ogromne nestašice hlora.

- Endru i ja nismo znali da li će se struktura bazena uopšte spasiti, sve dok se lestve ne uklone – pošto se toliko godina skupljala kišnica i ostalo - dodaje Sabrina.

Ipak, konačno su odlučili da probaju i uzeli stvar u svoje ruke. Sami su krenuli u obnovu zapuštenog bazena i proces su podelili na društvenoj mreži TikTok. Endru, inače, radi kao stolar, a Sabrina je rekreativna terapeutkinja.

Nakon što su ispraznili vodu i očistili ostatke, mogli su da vide kako se struktura bazena ipak može spasiti, osim manje površinske rđe koju je Endru uklonio. "Znali smo da će biti mnogo vode i da postoji velika šansa da nađemo krhotine i uginule životinjice, međutim, bili smo iznenađeni nedostatkom mirisa".

Miris koji su zatekli uporedila je sa onim od morskih algi na plaži, jednom rečju - nije bio nepodnošljiv kako su očekivali. Par iz Kanade je kompletnu restauraciju završio za nešto više od mesec dana, počevši od sredine jula 2021. i završavajući u septembru iste godine.

Završetak radova je koštao ukupno 20.020 dolara (14.846 funti), ali sada imaju bezbedan i lep bazen za uživanje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    12. mart 2022 | 13:32

    Lako je biti pametan kada se ima novaca očistiti pa kupiti sve novo i u bazenu i okolo bazena

  • За те паре...

    12. mart 2022 | 13:30

    И ја умем...

  • markokobaz

    12. mart 2022 | 16:51

    kad bude bila kuca u beogradu sa bazenom 40 000,i ja bih imao dasredim sve

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>