• 4

Zbog previsokih cena, operatori gasa raskidaju ugovore sa građanima

Oko 80 odsto gasa kojim raspolažu operatori trenutno dolazi iz Rusije

  • 4
Austrija energija Foto: Shutterstock

Brojni Austrijanci su proteklih dana suočeni sa pismom operatora gasa koji im raskida tekući ugovor, zbog previsokih cena gasa na svetskom tržištu.

"Prinuđeni samo da reagujemo na situaciju na tržištu", navodi se u pismu koje je upućeno brojnim građanima. Postoje ugovori sa zagarantovanom cenom na neki vremenski period, i upravo korisnici tih ugovora sada dobijaju pisma o raskidu.

Operatori, za sada oni manji, obavestili su korisnike da ne mogu više obezbeđivati niske cene koje su ugovorene. Uz pismo o raskidu ugovora, korisnicima se nude i ponude za nastavak korišćenja usluge. Od početka ove godine 30 operatora eleketrične energije i četiri operatora gasa - podigli su svoje cene.

Zbog visoke cene gasa, veći "igrači" su još ranije podigli cene, a neki od njih su prestali da prihvataju nove korisnike, uz obrazloženje da najpre moraju da osiguraju snabdevanje postojećih.

Oko 80 odsto gasa kojim raspolažu operatori trenutno dolazi iz Rusije.

Zbog problema u vezi sa ugovorima sa operatorima gasa, regulatorno telo za energiju "E-Kontrol" donelo je odluku da uspostavi poseban telefonski broj na koji se mogu javiti građani koji ne mogu da nađu novog operatora.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    13. mart 2022 | 10:38

    ovaj rat je pokazao samu sutinu besmislenosti ekonomskih odnosa koje poznajemo ili su nam nametnuti .... giganti mogu da rade sta hoce kada njima nije u interesu .... i isto tako nemate nikakva prava kada nesto nije u vasu korist .... umesto da kako su znali da drmaju i uzimaju visestruko zarad plata i bionusa borda direktora sada tako isto trpe minuse oni minuse opet resavaju na stetu ljudi .... i zato sve gigante i tncove treba ukinuti i ne dozvoliti da vise ikada postoje ..... kome treba ekonomija sa njima ... bolje da postoji zdrava konkurencija ograniceno velikih preduzeca

  • 1

    13. mart 2022 | 12:09

    I ko kome udari sankcije 😃😃😃

  • 🌴

    13. mart 2022 | 10:52

    Sta cete zimus a?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>