• 1
 ≫ 

Početak radova na deonici Požega-Duga Poljana: "Najveći i najskuplji projekat za ovaj deo Srbije"

 ≫ 

Ovaj deo auto-puta "Miloš Veliki" trebalo bi da bude završen kroz četiri godine

  • 1
Radovi na izgradnji deonice Požega  Duga Poljana Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, danas je obišao Sjenicu. Oko 10.15 sati prisustvovao je polaganju kamena temeljca za izgradnju nove osnovne škole "Svetozar Marković".

Danas, 20. marta prepodne, takođe je obeležen i početak radova na izgradnji deonice Požega-Duga Poljana, na auto-putu "Miloš Veliki".

- Auto-put će nas koštati više nego što smo planirali, jer su cene građevinskih materijala veće, ali uspeli smo da javne finansije učinimo stabilnim - rekao je Vučić danas.

Kako je dalje naveo, "ovo je najveći i najskuplji projekat za ovaj deo Srbije, koštaće nas 1,7 milijardi, iako smo mislili 1,5 milijardi evra".

- Moći ćemo da gradimo turizam, da dovodimo investitore kada bude gasifikacija. Moći ćemo da spajamo ljude, Srbiju i Crnu Goru. To je skoro neverovatno, dosanjali smo san. Za četiri godine ćemo sve ovo da završimo. Probudiće se ceo ovaj grad, Beograđani će naučiti šta je Golija i kakva je lepota na Pešteru. Nadam se samo da će Crna Gora imati snage da uradi svoj deo puta.

Na deonici od Ivanjice do Duge Poljane, istakao je Vučić, ima 54 km, a 27 km je u mostovima i 23 km u tunelima. "Ne znam kako je to moguće, ima li komplikovanijeg auto-puta od ovog, ali zato sam srećan što ćemo to da uradimo".

Kaže da je "za nas sada najbolje da se malo sklonimo, jer je krenula svetska histerija; te da gradimo pruge i auto-puteve".

Podsećamo, pred sam kraj 2021. potpisan je komercijalni ugovor o pripremi tehničke dokumentacije i izvođenju radova na izgradnji auto-puta od Požege do Duge Poljane, u dužini od oko 75 kilometara.

- Važan dan, možda i istorijska prekretnica za Sjenicu. Potpisan je sporazum o izgradnji auto-puta, iz Beograda će se za dva sata stizati do Sjenice - rekao je Vučić tada.

O gasu

- Sve nas čeka teška zima, od 1. maja moramo da se spremamo za zimu, jer vidite kakva je kriza svuda. Bugarska je rekla da će da prekine svoj uvoz, nisam siguran da je to tako lako. Za nas je važno da nam Bugarska ne prekine rad gasovoda. Mi ćemo tranzitnu taksu svakako da platimo. Za nas je dobro ako može da bude i nekog drugog gasa, ali nisam siguran, sad je teško s nekim racionalno razgovarati. Bolje da malo prođe vreme, dolazi leto kada je manja potrošnja... - dodao je Vučić.

Video: Soko spreman za prvu vožnju sa putnicima do Novog Sada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>