• 0
 ≫ 

Tri grada dobila najveću potporu za razvoj: Ukupna sredstva za ceo projekat 646,5 miliona dinara

 ≫ 

Podrška ministarstva je do pune vrednosti projekta bez PDV-a za lokalne samouprave iz četvrte i treće grupe razvijenosti

  • 0
Novi Pazar, Trstenik, Kikinda

Foto: Shutterstock, Wikimedia/Djidjiabla

Ministarstvo privrede donelo je odluku o rasporedu i korišćenju 646,5 miliona dinara za podršku i unapređenja poslovne infrastrukture, kroz projekte u 20 opština i gradova, objavljeno je u Službenom glasniku.

Najveći dobitnici su: Novi Pazar koji za rekonstrukciju pristupne saobraćajnice do poslovne zone Mur dobija 62 miliona dinara, te Trstenik sa 52,8 za rekonstrukciju putne mreže u cilju razvoja turizma i privrede, i Kikinda sa 45,3 miliona dinara za izgradnju saobraćajnih površina u radnoj zoni Rasadnik.

Na listi dobitnika podrške su i Blace, Subotica za Čantavir, Sokobanja, Paraćin, Lebane, Tutin, Ljig, zatim Kučevo, Knić, Bajina Bašta, Vranje, Doljevac, Chićevac, Rača, Babušnica, Kruševac i Žitište.

Podrška ministarstva je do pune vrednosti projekta bez PDV-a za lokalne samouprave iz četvrte i treće grupe razvijenosti, a do 60 posto vrednosti za one iz druge i prve grupe razvijenosti.

U Službenom glasniku je takođe objavljeno da je Vlada Srbije dala saglasnost za proširenje područja Slobodne zone "Novi Sad". Saglasnost je data Privrednom društvu za upravljanje slobodnom zonom, i to za proširenje područja na površinu od 37,9 hektara.

Radi se o više desetina katastarskih parcela u Katastarskoj opštini Petrovaradin, koje su povezane u poslovnu celinu, prostorno ograđenu i posebno označenu, dodaje se u informaciji.

Video: Soko spreman za prvu vožnju sa putnicima do Novog Sada

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari