• 0

Paviljon Srbije u Dubaiju dočekao svog milionitog posetioca

Srbija je za skoro pola godine predstavljanja ostvarila više od 10.000 poslovnih kontakata

  • 0
Paviljon Srbije Foto: sayandutta

Paviljon Srbije na Expo 2020 u Dubaiju, pred sam kraj izložbe, dočekao je danas svog milionitog posetioca, Sali iz Egipta, saopštili su iz Paviljona.

Tokom skoro šest meseci predstavljanja na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, Srbija je ostvarila više od 10.000 poslovnih kontakata i postala tema svetskih medija zahvaljujući nauci i inovacijima.

Egipćanka Sali je, ovom prilikom, izrazila zadovoljstvo što je upravo ona bila jubilarni posetilac našeg paviljona.

- Drago mi je da sam baš ja milioniti posetilac Paviljona Srbije, veoma mi se dopada način na koji ste predstavili vašu kulturu i inovacije i svakako ste me zainteresovali da posetim vašu zemlju u budućnosti što ću sigurno i učiniti - kazala je Sali.

Srbija je na svetskoj izložbi Expo 2020 osvojila svetsku medijsku javnost dostignućima i inovacijama, pre svega iz sektora kreativnih industrija, najmodernijih tehnologija i vrhunske nauke, predstavljajući se prvi put na ovoj manifestaciji pod modernim brendom nacionalne platforme "Srbija stvara".

Takođe, na sajmu je naša zemlja predstavila domaće ekonomske, tehnološke, inovacione, investicione i turističke potencijale. Prezentovala je i brojne inovacije od oživljavanja praistorijskog čoveka, preko predstavljanja prvog gejming sela, strategije za veštačku inteligenciju, do vrhunske VR tehnologije i nezaboravnih koncerata, zatim atraktivnih susreta.

Viša savetnica predsednice Vlade Srbije za kreativne industrije i turizam, koja predvodi tim platforme "Srbija stvara", Ana Ilić, rekla je da su ove godine oboreni rekordi dosadašnjih predstavljanja Srbije na Svetskim izložbama, kao i da su postavljeni novi standardi domaćeg prezentovanja u svetu.

U okviru poslovnog programa koji realizuju Vlada Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, tokom 9 tematskih nedelja u Dubaiju predstavilo se više od 1.200 privrednika iz naše zemlje.

Expo Dubai svoja vrata zatvara 31. marta, nakon šest meseci izložbe najvećih svetskih dostignuća sa svih meridijana.

Video: U Dubaiju se začula srpska muzika i zaigralo kolo povodom Dana državnosti Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>